Η τηλεοπτική βιομηχανία της μυθοπλασίας παράγει πλέον σίριαλ με ρυθμούς καταιγιστικούς. Οι επιτυχημένες σειρές συνεχίζονται… για πάντα, με τον έναν κύκλο να διαδέχεται τον άλλον. Την ίδια στιγμή, σχεδόν κάθε εβδομάδα ξεκινάει και μια καινούργια παραγωγή, άλλο ένα ολόφρεσκο προϊόν σε μια αγορά που εκτείνεται σε όλον τον κόσμο και αποτελείται από πολλά εκατομμύρια τηλεθεατές. Συνδρομητικά κανάλια και διαδικτυακές πλατφόρμες πλουτίζουν διαρκώς το περιεχόμενό τους και παρουσιάζουν πρεμιέρες ακόμη και μέσα στους καλοκαιρινούς μήνες. Ετσι κι αλλιώς, τώρα με τα laptop, τα tablet, αλλά και με τα κινητά τηλέφωνα, δεν είναι ανάγκη να μείνεις στο σπίτι για να δεις την αγαπημένη σου σειρά. Μπορείς να την πάρεις μαζί σου ακόμη και στην παραλία, να τη δεις πρώτος από όλους, ή να παρακολουθήσεις μερικές σκηνές, να τη διακόψεις, μετά να την πιάσεις από εκεί που την είχες αφήσει. Ωσπου να τη χορτάσεις και να ανακαλύψεις την επόμενη αγαπημένη σου σειρά. Γιατί περιμένουν πολλές ακόμη σειρές για να τις ανακαλύψουμε. Και έρχονται και άλλες. Ιδού μερικές από αυτές. Μια πρώτη γεύση τού τι θα φέρει μαζί του ο Ιούνιος.
l Η «good wife» κάνει δίαιτα: Με μία από τις πιο βασανιστικές εμμονές του σύγχρονου ανθρώπου και ιδιαίτερα της σύγχρονης γυναίκας ασχολείται η Σαράι Γουόλκερ στο μυθιστόρημά της «Dietland». Θέμα του βιβλίου οι προσπάθειες να χάσουμε κιλά και να ελέγξουμε το βάρος μας. Στον επίπονο αυτόν αγώνα θα επιδοθεί η Τζουλιάνα Μάργκουλις. Η ηθοποιός θα ερμηνεύσει τον πρωταγωνιστικό ρόλο στη σειρά που βασίζεται στο βιβλίο της Γουόλκερ, μια παραγωγή του AMC που θα κάνει πρεμιέρα στις 4 Ιουνίου. Η γεννημένη το 1966 Μάργκουλις έγινε διεθνώς γνωστή από την πρωταγωνιστική εμφάνισή της στη δημοφιλή σειρά του CBS «The good wife», ενώ το 2015 το όνομά της συμπεριλαμβανόταν στον κατάλογο του «Time» με τους πιο επιδραστικούς σταρ του θεάματος στον κόσμο.
l Φοβού τα ρομπότ! Βρισκόμαστε σε ένα παράλληλο παρόν. Σε έναν κόσμο όπου τα πιο δημοφιλή γκατζετάκια είναι τα ρομπότ. Μια σειρά ρομπότ υψηλής τεχνολογίας, τα οποία μοιάζουν με κανονικούς ανθρώπους και είναι προορισμένα να υπηρετούν τους κανονικούς ανθρώπους. Μια οικογένεια αγοράζει ένα τέτοιο… μαραφέτι ως οικιακό βοηθό και το σασπένς απογειώνεται, καθώς η συμβίωση μαζί του θα έχει δραματικές συνέπειες. Αυτή είναι σε γενικές γραμμές η υπόθεση του «Humans» της σειράς του AMC που βασίζεται στο σουηδικό σίριαλ «Real Humans» και η οποία επανέρχεται με έναν τρίτο κύκλο οκτώ επεισοδίων, στις 5 Ιουνίου. Για να μας θυμίσει πώς η υπέροχη και πολύτιμη τεχνολογία έχει και τις πολύ σκοτεινές πλευρές της.
l Ο «κόνδορας» επιστρέφει: Βασισμένο στην ταινία του Σίντνεϊ Πόλακ «Οι τρεις μέρες του κόνδορα» το «Condor» μεταφέρει τη δράση από τη Νέα Υόρκη στην Ουάσιγκτον DC. Κατά τα άλλα, η υπόθεση παραμένει ίδια. Ενας μυστικός πράκτορας (αναλυτής βιβλίων κατασκοπείας) της CIA, ο οποίος σταδιοδρόμησε με το όνομα «Κόνδορας», αντιλαμβάνεται ότι υπάρχει σχέδιο εξόντωσης όλων των πρακτόρων που γνωρίζουν ένα επικίνδυνο μυστικό.
Επειδή είναι ένας από αυτούς, πρέπει τώρα να σώσει τη ζωή του. Τον ρόλο που το 1976 είχε ερμηνεύσει ο Ρόμπερτ Ρέντφορντ επωμίζεται ο Μαξ Αϊρονς. Δίπλα του οι Μίρα Σορβίνο, Μπρένταν Φρέιζερ, Γουίλιαμ Χαρτ κ.ά. Ο πρώτος κύκλος αποτελείται από 10 επεισόδια και θα ξεκινήσει την προβολή του στις 6 Ιουνίου. Από το Audience.
l Επάγγελμα μάνα: Βασισμένη στα παιδικά χρόνια της σταρ του «Real housewives of Beverly Hills» Κάιλ Ρίτσαρντς η ολοκαίνουργια «American Woman» του Paramount Network μας ταξιδεύει στη δεκαετία του ’70 και στην τότε άνθηση του φεμινιστικού κινήματος, μέσα από την ιστορία μιας αντισυμβατικής μητέρας που προσπαθεί να μεγαλώσει μόνη τις δύο κόρες της. Συμπαραστάτριές της στον αγώνα της οι δύο καλύτερες φίλες της. Πρωταγωνιστεί η Αλίσια Σίλβερστoουν. Πρεμιέρα στις 7 Ιουνίου. Ο πρώτος κύκλος της σειράς αποτελείται από 12 επεισόδια.
l Ο σταρ και το ράντσο του: Με δυνατό χαρτί έναν σταρ του Χόλιγουντ, τον Κέβιν Κόστνερ, στον πρωταγωνιστικό ρόλο το «Yellowstone» (Paramount Network) κάνει πρεμιέρα στις 20 Ιουνίου. Ο διάσημος ηθοποιός ερμηνεύει τον ιδιοκτήτη ενός τεράστιου ράντσου ο οποίος καλείται να αντιμετωπίζει διάφορες έριδες, ανάμεσά τους και ενδοοικογενειακές. ‘Η καλείται να τις ενορχηστρώσει προκειμένου να επιτύχει τους στόχους του. Αγώνας επιβίωσης και πλουτισμού λοιπόν σε μια εξαιρετικά άγρια Αμερική, σε έναν σκληρό κόσμο όπου επιβιώνει μόνο ο ισχυρότερος. Τα γυρίσματα της σειράς έγιναν στη Μοντάνα και στη Γιούτα. Συμπρωταγωνιστούν οι: Γουές Μπέντλεϊ, Κέλι Ράιλι, Λουκ Γκράιμς, Κολ Χάουζερ κ.ά.
l Ο ήρωας του Χάρλεμ: Ο Λουκ Κέιτζ, ο υπερήρωας της Marvel που δημιούργησαν ο Αρτσι Γκούντγουιν και ο Τζον Ρομίτα, έκανε το τηλεοπτικό ντεμπούτο στο Netflix τον Σεπτέμβριο του 2016, με τα 13 επεισόδια του πρώτου κύκλου της σειράς «Luke Cage» να ανεβαίνουν με μιας την ίδια μέρα. Ετσι και τώρα, τα 14 επεισόδια του δεύτερου κύκλου θα ανέβουν όλα μαζί στις 22 Ιουνίου. Ο Μάικ Κόλτερ ερμηνεύει τον άνδρα που σε ένα δυστύχημα αποκτά υπεράνθρωπες δυνατότητες. Ενα δυναμικό αρσενικό που σύμφωνα με το Netflix «δεν ψάχνει για καβγά», απλώς οι άνθρωποι γύρω του «χρειάζονται έναν ήρωα». Και γίνεται ο ίδιος ήρωας στους κακόφημους δρόμους του Χάρλεμ.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ