• Αναζήτηση
  • Η ιστορία ενός εξαιρετικού ελληνικού ερυθρού

    Μια βραδιά οινογευσίας 7 διαφορετικών σοδειών του Château Porto Carras.

    Το ατμοσφαιρικό Fabrica de Vino του Νεκτάριου Κεφαλά, στην αρχή της Εμμανουήλ Μπενάκη, επιλέχθηκε από τον Porto Carras, τον μεγαλύτερο ενιαίο βιολογικό αμπελώνα της Ελλάδας, για να πραγματοποιηθεί η ειδική βραδιά – αφιέρωμα στο Château Porto Carras, έναν ερυθρό ξηρό οίνο από τις πλαγιές του Μελίτωνα. Πρόκειται για ένα ιστορικό κρασί, το οποίο συνέθεσε ο Émile Paynaud το 1971, από Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Λημνιό και Merlot. Οι παρευρισκόμενοι κλήθηκαν να δοκιμάσουν, αλλά και να αξιολογήσουν 7 διαφορετικές χρονιές (2009, 2008, 2007, 2006, 2005, 2004 και 1995), εξετάζοντας το βαθύ πορφυρό του χρώμα, την πολύπλοκη μύτη, τις τανίνες του και να δουν από μόνοι τους την εξέλιξή του μέσα στα χρόνια. Τηn οινογευσία καθοδήγησε, με όσο μικρότερη προσωπική παρέμβαση γινόταν, ο οινικός σύμβουλος Αλέξανδρος Σακκάς.
    Μετά την οινογευσία ακολούθησε πλούσιο δείπνο, για να συνοδεύσει το κρασί, μαγειρεμένο από τον Νεκτάριο Κεφαλά και περιλάμβανε σαλάτα σπανάκι με ζεστή σος από ξύδι, μέλι και τραγανό προσούτο, σπαράγγια με ισπανικό jamon, αρνίσιο μπουτάκι γεμιστό με μυρωδικά και ένα πλατό τυριών και αλλαντικών.

    Fabrica de Vino, Εμμανουήλ Μπενάκη 3, Αθήνα, 210-3214.148.

    Γευσιγνώστης