Φαίνεται, πως δεν αξίζει τον κόπο να παίρνει κανείς στα σοβαρά τις καθημερινές ανόητες, προκλητικές και χυδαίες δηλώσεις της γνωστής ολιγαρχικής τριανδρίας της γείτονος χώρας και συγκεκριμένα του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, του πρωθυπουργού Μπιναλί Γκιλντιρίμ και του ηγέτη του ακροδεξιού κόμματος Ντεβλέτ Μπαχτσελί.
Ο μόνος τρόπος, που θα οδηγούσε σταδιακά σε αναδίπλωση και ας το ευχηθούμε και σε συνετισμό τους επίμονους και αδιόρθωτους ταραξίες και κεκράκτες των τριών αυτών κακέκτυπων του Σουλεϊμάν του Μεγαλοπρεπούς, γιατί όχι και του Χαϊρεντίν Μπαρμπαρόσσα, θα ήταν να τους πάρει κανείς και τους τρεις… στο ψιλό, όπως ακριβώς οι χωρατατζήδες της υπαίθρου τους θορυβοποιούς «τρελούς του χωριού»…

Δεν νοείται τίμιος και καλόπιστος πολιτικός διάλογος με τους παράλογους Στρεψιάδηδες του Αριστοφάνους. Έχει πλέον αποδειχθεί, ότι δεν παίρνουν ούτε από λόγια, αλλά ούτε και από ράβδο. Ο δικός μας Απόστολος των Εθνών το έχει ξεκαθαρίσει: «Αιρετικόν άνθρωπον μετά μίαν και ετέραν νουθεσίαν παραιτού».

Αν, με την ίδια τακτική, αντιμετώπιζαν τους νεο-οθωμανούς ψευδο-αυτοκράτορες οι χώρες της Ε.Ε. φυσικά και η Ρωσία, που τους πωλούν όπλα και πυρομαχικά, τότε η γραφική αυτή ολιγαρχική τριανδρία της γείτονος Τουρκίας θα ήταν καταδικασμένη, ή σε γενική απομόνωση, ή σε πλήρη και αναγκαστική εναρμόνιση, με τον ενοχλητικό και ασύμβατο γι’ αυτούς δυτικό τρόπο ζωής…

Το έχω κατ’ επανάληψιν γράψει, σε αμέτρητα κείμενά μου, ότι μόνον με την ενεργοποίηση των αδρανών, αμιγώς ευρωπαϊκών μηχανισμών ευρωπαϊκής Άμυνας και Ασφάλειας, που απασχολούν εκατοντάδες υψηλόμισθους αργόμισθους γραφειοκράτες, θα σταματούσαν τα θανατηφόρα εμπορικά φλερτ των πολεμικών βιομηχανιών κρατών-μελών της ΕΕ, με τους «πελάτες» τους ταραξίες της Άγκυρας.

Όσο λοιπόν το υπερατλαντικών πολεμικών συμφερόντων ΝΑΤΟ παίζει, με την ανοχή και τη … «συμμαχία» της Ε.Ε., στο μαλακό υπογάστριο της ΝΑ Ευρώπης, το ρόλο του λύκου που φυλάει τα πρόβατα, άλλο τόσο το χαϊδεμένο παιδί του ΝΑΤΟ (δηλαδή η Τουρκία) θα διαιωνίζει το ρόλο του πειρατή σε ξένα χωρικά ύδατα, αλλά και του ατιμώρητου εισβολέα σε επικράτειες κρατών-μελών της ΕΕ, όπως η μαρτυρική αδελφή Κύπρος.

Μοιραία λοιπόν η Ελλάδα καλείται να διαδραματίσει το ρόλο του θηριοδαμαστή στους αδέσποτους νεοκεμαλιστές «γκρίζους λύκους», με τη δική της άμυνα και το δόγμα Si vis pacem para bello. (Αν θέλεις ειρήνη ετοιμάσου για πόλεμο). Και όχι μόνον αυτό, αλλά και με διπλωματικές κινήσεις, που κακώς-κάκιστα τις αποφεύγουμε, μολονότι δεν έχουν θερμοπολεμικό χαρακτήρα, όπως η απέλαση μερικών πρακτόρων της τουρκικής μυστικής αστυνομίας (ΜΙΤ) που εδρεύουν και βυσσοδομούν ανενόχλητοι στις σφηκοφωλιές των γνωστών τουρκικών προξενείων.

Το παράδειγμα αυτών των απελάσεων το έχουν ήδη δώσει 20 συνολικά χώρες χωρίς να έχει ανοίξει ούτε μια μύτη. Συγκεκριμένα έχουν απελαθεί151 Ρώσοι διπλωμάτες, ως αντίποινο, για τη δηλητηρίαση του πρώην διπλού πράκτορα της Ρωσίας Σεργκέϊ Σκρίπαλ σε βρετανικό έδαφος.

Παρ’ όλα αυτά, το όπλο του χιούμορ αποδεικνύεται ακαταμάχητο, για κράτη και έθνη όπως η χώρα μας, που παράλληλα με το “si vis pacem para bello”, καλούνται ν’ αντιμετωπίσουν με την επιβεβλημένη σκωπτική διάθεση τις φοβέρες της ανεκδιήγητης τουρκικής ολιγαρχικής τριανδρίας, στην οποία και αφιερώνεται αυτό το κείμενο.
Με αφορμή λοιπόν τη λεκτική αθλιότητα του Τούρκου πρωθυπουργού Ντεβλέτ Μπαχτσελί «ο βυθός του Αιγαίου είναι γεμάτος από τους παππούδες» (των Ελλήνων), με αφετηρία λοιπόν αυτή τη διάλεκτο που μας παραπέμπει σε αστεϊσμούς εκδοροσφαγέων, ο υπογράφων αυτό το κείμενο ταπεινός Έλληνας, δεν έχω παρά να θυμίσω, με απόλυτο σεβασμό, προς αρκετές χιλιάδες καλλιεργημένων Τούρκων δημοκρατών που κατοικούν σε παράκτιες περιοχές της σημερινής Τουρκίας, και φυσικά δεν ταιριάζουν με τους φερτούς από την Ανατολή φιλοερντογανικούς οπαδούς ότι:

– Στον αγώνα της Εθνικής μας Παλιγγενεσίας πρωτοστάτησαν όχι μόνον άνδρες αλλά και εξέχουσες γυναικείες φυσιογνωμίες όπως η Λασκαρίνα (Πινότση) Μπουμπουλίνα και η Μαντώ Μαυρογένους. Ευφυέστατες, ριψοκίνδυνες αλλά και πανέμορφες Ελληνίδες με κοσμοπολίτικη παράδοση και αγωγή. Και όχι φυσικά θύματα της βαρβαρότητας κάποιων «κανόνων» της ισλαμικής εθιμικής «Σαρία», με τη φρικιαστική κλειτοριδεκτομή, που μηδενίζει τη θηλυκότητα, μετατρέποντας το σύμβολο της ανθρώπινης ομορφιάς που λέγεται γυναίκα, σε παραπεταμένο σκεύος ηδονής, ή όργανο αναπαραγωγής ανάλογο προς τις ωοτόκες κότες των ορνιθοτροφείων.

– Και σκόπιμο και ωφέλιμο θα ήταν, οι σύμφωνα με τον κρητικό λεκτικό ιδιωματισμό «φουριάρηδες» (τραχείς και οργισμένοι) από το λατινικό furia (οργή) και εν προκειμένω οι εφέντηδες Ερντογάν, Γκιλντιρίμ και Μπαχτσελί, και οι τρεις τους λοιπόν, με όλους τους συναγωνιστές τους φουριάρηδες, να πάψουν να προκαλούν, διότι το ρόπαλο της θρασυδειλίας αποκτά δύο λαβές…