Σε μια απόφαση-σταθμό προχώρησε η Αγγλική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία για την Premier League. Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε να υπάρχει χειμερινή διακοπή στο πρωτάθλημα της πρώτης κατηγορίας.

Με βάση τα ρεπορτάζ από το Νησί, η τροποποίηση θα λάβει χώρα από την αγωνιστική περίοδο 2019-20 και επί της ουσίας, πέραν από το δικαίωμα να πάρουν μια ανάσα οι ομάδες σε ένα χρονικό σημείο που δεν το συνήθιζαν, προκύπτει και ένα τρόπον τινά πλεονέκτημα για την εθνική ομάδα, η οποία στην προκειμένη περίπτωση θα προετοιμάζεται για το Euro 2020.

H διακοπή θα έχει διάρκεια 15 ημέρων και θα προκύπτει πάντα μέσα στο Φλεβάρη. Διακοπή στο ίδιο διάστημα θα υπάρχει και για τους αγώνες Κυπέλλου και Λιγκ Καπ, όχι όμως και στις μικρότερες κατηγορίες της χώρας, που θα συνεχίζουν κανονικά να βρίσκονται σε αγωνιστική δράση.

Για να προκύψει αυτή η αλλαγή στην ατζέντα του αγγλικού ποδοσφαίρου, θα πρέπει μεταξύ άλλων τα παιχνίδια του 5ου γύρου του FA Cup να μετατεθούν μεσοβδόμαδα αντί για Σαββατοκύριακο, αλλά και να μην υπάρχουν ρεβάνς σε περίπτωση ισοπαλίας.

Αυτό σημαίνει αυτόματα πως η Ομοσπονδία θα κληθεί να πληρώσει ένα πρόστιμο στα τηλεοπτικά δίκτυα που έχουν τα δικαιώματα λόγω αθέτησης της αρχικής συμφωνίας.