Σκιαγραφώντας το προφίλ του Peugeot Bipper, ενός επαγγελματικού βαν, το μήκος του οποίου δεν υπερβαίνει τα 3,9 μέτρα, αντιλαμβάνεσαι πως ο περιορισμός των μεγεθών –το περίφημο «downsizing» –δεν αποτελεί αποκλειστικό προνόμιο των επιβατικών οχημάτων.
Ωστόσο δεν είναι μόνο οι απρόσμενα συμπαγείς διαστάσεις εκείνες που καθιστούν τη γαλλική πρόταση ιδανική για αστικές και περιαστικές μεταφορές. Με επίπεδο και ως εκ τούτου πλήρως αξιοποιήσιμο χώρο φόρτωσης 2,8 τετραγωνικών μέτρων, ωφέλιμο φορτίο που φθάνει τα 610 κιλά, κινητήρα diesel χωρητικότητας 1,3 λίτρων και πενταετή εγγύηση, αποτελεί τον ιδανικό συνεργάτη για κάθε είδος επαγγελματία που επιζητεί την ευελιξία, το χαμηλό κόστος χρήσης και την αποδεδειγμένη στον χρόνο αξιοπιστία.
Ενδεικτικά να αναφέρουμε πως το τετρακύλινδρο σύνολο, απόδοσης 80 ίππων και 200 Nm ροπής, καταναλώνει σε μεικτές συνθήκες κίνησης μόλις 4,4 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα, με τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα να προσδιορίζονται στα 115 γρ./χλμ.
Με τον εξοπλισμό να παραπέμπει σε μια αντίστοιχου μεγέθους και χαρακτήρα επιβατική πρόταση, η άνεση αναδεικνύεται σε ένα από τα δυνατά «χαρτιά» του Bipper.
Aντιστοίχως, η υπερυψωμένη θέση οδήγησης και οι μεγάλες γυάλινες επιφάνειες εξασφαλίζουν τη μέγιστη δυνατή ορατότητα, ενώ το αναδιπλούμενο κάθισμα συνοδηγού (Multi-Flex) τη δυνατότητα φόρτωσης αντικειμένων που φτάνουν σε μήκος έως τα 2,49 μέτρα.
Πρόσβαση στον χώρο φόρτωσης διασφαλίζουν οι δύο πίσω πόρτες, οι οποίες μάλιστα έχουν τη δυνατότητα ανοίγματος σε γωνία 180 μοιρών. Προαιρετικά μπορεί κανείς να εξοπλίσει το Bipper και με συρόμενες πλευρικές θύρες, γεγονός που σε συνδυασμό με το εξαιρετικά χαμηλό κατώφλι φόρτωσης μεγιστοποιεί την ευκολία χρήσης και την πρακτικότητα του γαλλικού βαν.
Το Peugeot Bipper προσφέρεται στην ελληνική αγορά έναντι 11.860 ευρώ (τιμή χωρίς ΦΠΑ), υπενθυμίζοντας την υψηλή σχέση αξίας – τιμής που το διακρίνει.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ