Ο σαουδάραβας κροίσος ανασήκωσε βαριεστημένα το μανίκι της ολόλευκης, ατσαλάκωτης κελεμπίας του. Τα ογκώδη διαμάντια που στόλιζαν το αξίας εκατομμυρίων δολαρίων ρολόι του, αποκλειστικό δημιούργημα του κοσμηματοπωλείου Harry Winston, στη Fifth Avenue, καθρεφτίστηκαν στα πορσελάνινα σερβίτσια με τις χρυσές λεπτομέρειες των 24 καρατίων.

Οι συνδαιτυμόνες στη μεγάλη ροτόντα τον παρακολουθούσαν να επιλέγει κάποιο από τα πούρα που είχε μεταφέρει ο μπάτλερ μέσα σε ογκώδες κουτί από βαρύ όνυχα. Ο μεγαλοβιομήχανος, χρυσός κληρονόμος Φίφης Δελμούζος-Κασσανδρής άναψε το δικό του. Η γυναίκα δίπλα του, ντυμένη με το ίδιο ακριβώς Esteban Cortazar φόρεμα που είχε επιλέξει η νεαρή super star Ρίτα Ορα, ρώτησε τον κελεμπιοφόρο προσκεκλημένο γύρω από τον περίφημο λευκό καφέ. Εκείνος πολύ ευγενικά, πάντα όμως με βαριεστημένο ύφος, αναφέρθηκε στην ενδιαφέρουσα ιστορία του. Δοκίμασα από ένα μικρό, κρυστάλλινο φλιτζάνι τον white coffee. Ο λευκός αυτός αρωματικός καφές συμπλήρωσε με τον καλύτερο τρόπο το πλούσιο γεύμα με φόντο κινηματογραφικού στυλ mansion, ιδιοκτησίας έλληνα μεγαλοεπιχειρηματία.

O golden heir σηκώθηκε από τη θέση του. Κατευθύνθηκε στις τεράστιες τζαμαρίες με την εκπληκτική θέα στην περιοχή του Σουνίου. Ακολούθησα τα βήματα του παιδικού μου φίλου. Εκείνος μου εκμυστηρεύτηκε ότι ο tycoon Σαουδάραβας με τις χειροποίητες κελεμπίες από τη Savile Row είχε ήδη κλείσει την αγορά ιδιόκτητης βίλας μέσα στον «Αστέρα» Βουλιαγμένης. Θεώρησα απόλυτα φυσική την κίνηση του ελληνολάτρη μεγιστάνα ο οποίος με αυτόν τον τρόπο θέλησε να υποστηρίξει τα μεγαλεπήβολα σχέδια των ξένων επενδυτών, στενών συνεργατών του σε άλλα διεθνή projects. Εσπευσα να συμπληρώσω ότι οι ίδιες φήμες κυκλοφορούν γύρω από γνωστό έλληνα πλοιοκτήτη. Ο συγκεκριμένος λέει έχει ήδη συμφωνήσει για την αγορά λαμπερής κατοικίας την οποία μάλιστα θα προσφέρει ως «πολύτιμο δώρο» στην καινούργια, νεαρή σύζυγό του. Rumors με οριεντάλ χρυσό άγγιγμα…

Ο DJ από το LA και οι εφοπλιστές της… ζεϊμπεκιάς

Τα τακούνια στιλέτο από τα κόκκινα Celine πέδιλα της Θέκλας καρφώθηκαν στη λευκή κελεμπία του σαουδάραβα κροίσου. Ενα γκρίζο σημάδι έμεινε πάνω στο χειροποίητο ύφασμα. Ο άνδρας έδειξε έντονο εκνευρισμό. Η νεαρή Φιλιππινέζα έσπευσε όμως να εξαφανίσει με ειδικό σπρέι τον λεκέ. Η Θέκλα, αγέρωχη, πάντα snob, προτίμησε να λάβει θέση στην πίστα. Οι υπόλοιποι προσκεκλημένοι ακολουθούσαν τις μουσικές επιλογές άκρως γοητευτικού, καλογυμνασμένου DJ ο οποίος είχε πετάξει αποκλειστικά για τη βραδιά από το Λος Αντζελες. Ακολούθησαν χοροί οριεντάλ και αμέσως μετά σε ειδικά διαμορφωμένο σημείο του τεράστιου σαλονιού έκαναν την εμφάνισή τους τρεις δημοφιλείς έλληνες τραγουδιστές.

Ο σαουδάραβας μεγιστάνας ξέχασε τον λεκέ με τη… σφραγίδα του δωδεκάποντου και άρχισε να χειροκροτεί ενθουσιασμένος. Η πίστα της υπερπολυτελούς κατοικίας στο Σούνιο φιλοξένησε ωραίες γυναίκες με κολλητά φορέματα, εφοπλιστές και μεγαλοεπιχειρηματίες. Μερικοί από αυτούς είναι τελικά πραγματικοί μετρ της ζεϊμπεκιάς! Δύο μάλιστα ένιωσα να με εκπλήσσουν μάλλον ευχάριστα όταν αποφάσισαν να εγκαταλείψουν για λίγο το στρυφνό, επαγγελματικό τους ύφος και να αφήσουν ελεύθερο τον εαυτό τους στους ρυθμούς των Ζαμπέτα, Τσιτσάνη, Πάνου. Τις πρώτες πρωινές ώρες ο σαουδάραβας κροίσος επέστρεψε στη Βουλιαγμένη. Ενα γρήγορο σκάφος τον μετέφερε στη μικρή, γραφική Τζια. Ο ξένος επιχειρηματίας αγόρασε μεγάλη έκταση στο νησί, κάπως πιο μακριά από αυτή του βασιλιά του Μαρόκου Μοχάμεντ ΣΤ’ και της συζύγου του Λάλας-Σάλμα.

Οι βίλες στην Τζια, οι εστεμμένοι, οι bodyguards…

Τα μέλη της βασιλικής οικογένειας του Μαρόκου έχουν μάλλον δημιουργήσει μια γλυκιά «αναστάτωση» στους έλληνες εφοπλιστές και επιχειρηματίες οι οποίοι διαθέτουν σπίτια στο νησί. Οι εργασίες ανακαίνισης της κατοικίας που έχουν αγοράσει η λάτρις της χώρας μας, κοκκινομάλλα Λάλα-Σάλμα, και ο σύζυγός της συνεχίστηκαν ολόκληρο τον χειμώνα. Το σκηνικό γύρω από την έκταση στην περιοχή Καμπί θύμιζε περιπετειώδες cinema story. Ελικόπτερα ανεβοκατέβαιναν συνεχώς, τεράστια μαύρα jeep μετέφεραν αντικείμενα ενώ οι πάνοπλοι άνδρες της βασιλικής φρουράς συνόδεψαν τη Λάλα σε μια ξαφνική, γρήγορη χειμερινή επίσκεψή της στην Τζια. Το σπίτι του γνωστού επιχειρηματία στον χώρο των ασφαλειών Νίκου Μακρόπουλου, πραγματικά υψηλής αισθητικής, βρίσκεται ακριβώς δίπλα σε εκείνο της βασιλικής οικογένειας του Μαρόκου.

Ο εφοπλιστής Πέτρος Παππάς, συλλέκτης σημαντικών ακινήτων (τα περισσότερα βρίσκονται στην Αντίπαρο), έχει επίσης αγοράσει έκταση στην Τζια. Ενας άλλος πολύ ισχυρός πλοιοκτήτης τελείωσε έπειτα από καιρό την ανακαίνιση των πολυτελών κατοικιών του. Η ανακαίνιση, η οποία κράτησε ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, σύμφωνα με πληροφορίες, στοίχισε πολλά εκατομμύρια ευρώ. Πανάκριβες αγορές, ανακαινίσεις μεγατόνων, ξένοι εστεμμένοι, διεθνείς κροίσοι, μεγαλοεπιχειρηματίες, ελικόπτερα, οπλισμένοι bodyguards και η δημιουργία μιας μυθικής ξενοδοχειακής μονάδας. Μήπως τελικά η μικροσκοπική Τζια εξελιχθεί σε… νέα Μύκονο; Ο χρόνος θα δείξει. Ολα είναι έτοιμα για το καλοκαίρι που φθάνει με γρήγορους ρυθμούς. Ενα χαλί στρωμένο… με μπλε διαμάντια, όμοια με αυτά του εμβληματικού κολιέ της Chopard, έχει στρωθεί μπροστά από τον χώρο, εκεί όπου ετοιμάζεται υπερπολυτελής ξενοδοχειακή μονάδα σε συνεργασία με την παγκόσμια One & Only Resorts και την Dolphin Capital του Μίλτου Καμπουρίδη. Το One & Only στο Ντουμπάι είναι το αγαπημένο μου…

Ατέλειωτες χρυσές διαδρομές…

Ενα μπουκέτο από καλλίγραμμα κορίτσια με αποκαλυπτικά μίνι by Roberto Cavalli βρίσκονται πολύ κοντά στον Φίφη Δελμούζο-Κασσανδρή. Ο μεγαλοβιομήχανος, χρυσός κληρονόμος είναι διεθνούς φήμης playboy, ο οποίος ακολουθεί πιστά τα… βήματα των Ρουμπιρόζα, Νιάρχου, Τζίτζι-Ρίτζι και βέβαια του φίλου του Σολ Κέζνερ, δημιουργού της περίφημης αλυσίδας «One & Only Resorts». Ο Κέζνερ (είχε παντρευτεί τη «Μις Κόσμος» Αντελίν Κρίελ) κάνει αρκετές φορές διακοπές στα νησιά μας, συντροφιά με έλληνες επιχειρηματίες – εξέχοντες πελάτες στα ξενοδοχειακά καταλύματά του. Ο κ. Δελμούζος-Κασσανδρής με ενημερώνει για ένα «χορευτικό δείπνο» το οποίο πραγματοποιήθηκε σε ένα από τα πλέον καλαίσθητα σπίτια κάτω από την Ακρόπολη. Το gathering πραγματοποιήθηκε στη μονοκατοικία που δημιούργησε ο αείμνηστος Ηλίας Μπαρμπαλιάς με οικοδεσπότες την κόρη του Ελενα και τον σύζυγό της, γνωστό επιχειρηματία Γιάννη Σαρακάκη. Μέσα στο weekend η νεαρή Χριστίνα Χόντου (της γνωστής αλυσίδας καταστημάτων με προϊόντα ομορφιάς) νυμφεύεται τον αγαπημένο της Αιμίλιο, νεαρό επιστήμονα με περγαμηνές στο χώρο της ιατρικής. Οσοι από τους καλεσμένους δεν θα δώσουν το «παρών» στη γαμήλια τελετή και στο πάρτι που ακολουθεί είναι γιατί βρίσκονται ήδη για το εορταστικό τριήμερο στο Γκστάαντ και στο Λονδίνο.

Δεν συνηθίζω να αναφέρομαι σε θεατρικές ή κινηματογραφικές πρεμιέρες. Εκτός αν πρόκειται για κάτι ξεχωριστό. Η επίσημη του «Cabaret» στο «Παλλάς» ήταν κάτι τέτοιο. Ολοι οι συντελεστές πολύ καλοί, με τον Τάκη Ζαχαράτο και την Τάμτα (θαυμάσια ως Σάλι Μπόουλς) να συγκεντρώνουν τα flash. Ο Πάρις Κασιδόκωστας ήταν εκεί κομψός, low profile. Μεγάλος χορηγός τα καταστήματα υποδημάτων «Καλογήρου», με τον γνωστό επιχειρηματία Σάμι Φάις και την κόρη του Λούσι να έχουν αναλάβει πλέον τα ηνία…

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ