Δεν είναι από εκείνες τις ομάδες που σου επιτρέπουν να… λες ποτέ. Πόσο μάλλον με το μεταγραφικό παράθυρο ανοιχτό για ακόμη δύο εβδομάδες. Παρά ταύτα μέρα με την μέρα ο Ολυμπιακός ολοένα και πλησιάζει στην εικόνα που επιθυμεί για το δεύτερο μισό της σεζόν.

Η απόφαση για δεύτερη ευκαιρία στον Μεντί Καρσελά και η απόκτηση του Ίβιτσα Ίβουσιτς, ουσιαστικά έκλεισε δύο ακόμη υποθέσεις. Ο 5ος winger που θεωρητικά ήταν μεταγραφικό ζητούμενο, και ο 3ος τερματοφύλακας που συμπληρώνει Προτό και Χουτεσιώτη στον «άσο».

Δεν έχει κενά ο Ολυμπιακός. Δεν του λείπει κάτι. Από εδώ και πέρα όποια απόφαση και αν πάρει θα είναι «βελτίωσης» και όχι «ανάγκης». Μεγάλη διαφορά αυτή, πόσο μάλλον αν ρίξει μια ματιά στα ρεπορτάζ των ανταγωνιστών του για τον τίτλο.

Ο ΠΑΟΚ που απέκτησε έναν αριστερό μπακ που θέλει εβδομάδες ως ότου έρθει σε επιθυμητή αγωνιστική κατάσταση, και που εγκλωβίστηκε στο σίριαλ Μολέδο που τον αναγκάζει να ψάχνει από την αρχή για κεντρικό αμυντικό.

Η ΑΕΚ που έχει μπροστά της 10 ματς σε 38 ημέρες, αλλά που ακόμη δεν το αποφασίζει να προσθέσει στο ρόστερ της έναν δεύτερο αριστερό μπακ πίσω από τον Λόπες. Λεπτομέρειες θα πει κανείς. Λεπτομέρειες όμως που καμία φορά μπορεί κάλλιστα να κάνουν τη διαφορά.

Ο Ολυμπιακός θυμίζουμε πως είναι ο πρωτοπόρος του πρωταθλήματος. Πως τρέχει ένα «8 στα 8» σερί και τέλος πάντων πως αποφασίζει την τύχη του. Παρά ταύτα πήρε γενναίες αποφάσεις με σημαντικότερη την αλλαγή προπονητή, έφερε πίσω στην Ελλάδα έναν «κάνω τη διαφορά» ποδοσφαιριστή όπως ο Κέβιν Μιραλάς.

Πήρε τον Εχσάν Χατζισαφί σε μια ακόμη… εγχώρια μεταγραφική διαμάχη με τον ΠΑΟΚ, πρόλαβε για τους δύο νεαρούς του Αστέρα Τρίπολης (Ιγκόρ Σίλβα για τώρα, Πασαλίδης για το καλοκαίρι). Πατάει σε ένα πλάνο και υλοποιεί το σχέδιο του. Για τους άλλους δεν μπορείς να πεις το… ίδιο!

Οι Ερυθρόλευκοι έχουν μια σοβαρή εκκρεμότητα. Τις αρκετές αποχωρήσεις (Καπίνο, Ζντιέλαρ, Εμενίκε, Μίλιτς) που έχουν δρομολογηθεί από τον Δεκέμβρη. Προς το παρόν έχει αποχωρήσει μόνο ο Μπεν (Ερυθρός Αστέρας).

Χίλιες φορές όμως το γεγονός ότι κάλυψε πρωτίστως τις ανάγκες του, από το να περίμενε πότε θα ολοκληρώνονταν οι εκκαθαρίσεις του ρόστερ. Ο χρόνος τον Γενάρη δεν είναι σύμμαχος, και ο Ολυμπιακός είναι ο μοναδικός που δείχνει να το έχει καταλάβει…