Ακριβώς 12 γκολ και 10 ασίστ. Αυτή είναι η… προσφορά των Μάριν (4γκ/3ασ), Φορτούνη (2γκ/5ασ) και Ανσαριφάρντ (6γκ/2ασ) στο σερί-τίτλου που τρέχει ο Ολυμπιακός. Στην διαδικασία που κρατά από τις αρχές Νοέμβρη και που επί της ουσίας έχει αλλάξει τους όρους της φετινής Σούπερ Λιγκ. Ξεκίνησε αυτή η διαδρομή με τους πρωταθλητές στην τρίτη θέση, συνεχίζεται με την κατάληψη της κορυφής και το κυριότερο: Με την προσδοκία ότι έχει και άλλο. Ή πιο σωστά έχει και άλλο, αλλά και άλλους…

Ο Κέβιν Μιραλάς που μόλις κατέφτασε και μόλις χθες, Δευτέρα, βρέθηκε για πρώτη φορά στο ίδιο χορτάρι με την… τρόικα. Ο Οτζίτζα Οφόε που μέχρι το τέλος του μήνα θα είναι και εκείνος σε θέση να προστεθεί στην ίδια εντεκάδα. Ο Ομάρ που με τον νέο προπονητή, είναι δεδομένο πως θα έχει πιο μεγάλη συνδρομή στο επιθετικό παιχνίδι του Ολυμπιακού. Προφανώς ότι και εάν προκύψει από το μεταγραφικό παράθυρο που θα είναι ανοιχτό για δύο εβδομάδες ακόμη.

Γέμισαν οι Πειραιώτες. Και κυρίως: Έχουν στον πάγκο τους πλέον έναν προπονητή που είναι σίγουρη η διάθεση του να παρέμβει στην εικόνα της ομάδας. Το χθεσινό 2-0 έρχεται από την δική του εντολή να μένει η ομάδα ψηλά στο γήπεδο και να πιέσει τη πρώτη μπάλα του αντιπάλου. Ο Γκιγόμ Ζιλέ το κλέψιμο στον Αναστασόπουλο το έκανε ακριβώς έξω από την περιοχή της Λαμίας. Το «8άρι» της χθεσινής ομάδας, στο 37΄του ημιχρόνου να στήνει… μπλόκο έξω από το αντίπαλο κουτί! Σημειώστε τη αυτή τη φάση, διότι έφερε ένα γκολ απευθείας από τον πάγκο!

Στις τελευταίες πέντε αγωνιστικές το τρίγωνο Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ που έχει απόσταση έναν βαθμό (Ολυμπιακός 38, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ από 37) μετρούν 14 νίκες και μια ισοπαλία (ΑΕΚ-Απόλλων 0-0). Το φετινό πρωτάθλημα φαίνεται πως θα κριθεί στις λεπτομέρειες. Στο ένα λιγότερο λάθος από τον… άλλο. Ακόμη και στον συντελεστή των γκολ. Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε τη σεζόν με ένα μεγάλο πρόβλημα ανασταλτικά, που σταδιακά συμμαζεύεται. Στα πρώτα εννέα ματς της Σούπερ Λιγκ είχε παθητικό 11 γκολ και κάπως έτσι δεν φαίνονταν το 14 στο ενεργητικό του όσο θα έπρεπε. Στα επόμενα οκτώ το παθητικό έπεσε στα 5 ενώ την ίδια στιγμή η επίθεση έχει φέρει 23 τέρματα. Μοιάζει λεπτομέρεια αλλά με 14-11 γκολ σε εννέα αγωνιστικές δεν κάνεις πρωταθλητισμό. Με 23-5 σε οκτώ όμως είσαι προφανώς στον σωστό δρόμο.

To μεγάλο πλεονέκτημα της απόκτησης του Κέβιν Μιραλάς είναι πως ο Ολυμπιακός μόλις έβαλε στη μηχανή του έναν ποδοσφαιριστή που μπορεί να παίξει σε όλες τις θέσεις της επίθεσης. Και στα δύο άκρα, και σαν περιφερειακός, ακόμη και στην κορυφή του σχήματος. Δεν το υποθέτουμε. Το ξέρουμε. Το είδαμε να συμβαίνει την διετία 2010-12 όταν ο Βέλγος έγραψε ιστορία στην πρώτη του θητεία στον Πειραιά.

Θέλει σίγουρα λίγο χρόνο. Όταν όμως βρει ρυθμό, θα δώσει το δικαίωμα στον προπονητή του να χτίσει έναν σωρό από διαφορετικούς συνδυασμούς επιθετικά. Χθες ήταν στην παρέα της τρόικας που… καθαρίζει τη μπουγάδα από τον Νοέμβρη. Όταν θα έρθει η ώρα των ντέρμπι ποδοσφαιριστές σαν τον Πάρντο και τον Σεμπά θα μπορούν σίγουρα να βοηθήσουν ουσιαστικά. Αν το πρωτάθλημα κριθεί από την επίθεση οι κάτοχοι έχουν τον πρώτο λόγο. Αν συνεχίσουν και την βελτίωση ανασταλτικά τότε ακόμη καλύτερα. Αρκεί να μην παιχθεί στη… διαιτησία. Διότι είναι βέβαιο πως εκεί δεν έχουν καμία τύχη.