• Αναζήτηση
  • Δημητριακά και smoothies φράουλα-πορτοκάλι

    Φυλάξτε την γκρανόλα στο ντουλάπι και συνδυάστε την κάθε πρωί αλλιώς

    Μαρία Πρασσά

    Υλικά (για 500 γρ. δημητριακά και 2 smoothies)

    Για τα δημητριακά (γκρανόλα)

    500 γρ. νιφάδες βρόμης

    2 φλ. ξηρούς καρπούς της αρεσκείας μας

    1/4 κ.γ. αλάτι

    1/4 κ.γ. κανέλα

    5 κ.σ. βούτυρο αγελάδος, λιωμένο

    5 κ.σ. μέλι

    2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

    Για τα smoothies

    1 φλ. φράουλες

    1 πορτοκάλι

    1 μπανάνα

    1 φλ. γιαούρτι

    ½ κ.γ. κανέλα

    Για το σερβίρισμα

    1 φλ. γκρανόλα

    6 κ.σ. γιαούρτι

    λίγα φρέσκα φρούτα, κομμένα (φράουλες, μπανάνα)

    6 φύλλα δυόσμου

    Εκτέλεση

    Γκρανόλα: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150°C. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τη βρόμη, τους ξηρούς καρπούς, το αλάτι και την κανέλα και ανακατεύουμε.

    Σε ένα μικρότερο μπολ αναμειγνύουμε το λιωμένο βούτυρο με το μέλι και τη βανίλια και τα ρίχνουμε στο μείγμα της βρόμης. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να υγρανθεί όλο το μείγμα και το απλώνουμε σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.

    Το ψήνουμε στους 150°C, για 35-40 λεπτά, ανακατεύοντας απαλά ανά δεκάλεπτο, ώστε να ψηθεί ομοιόμορφα. Αφήνουμε να κρυώσει τελείως, αποθηκεύουμε σε αεροστεγές δοχείο και το διατηρούμε εκτός ψυγείου για 2 βδομάδες.

    Smoothies: Χτυπάμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ.

    Σερβίρισμα: Σε δύο μεγάλα ποτήρια μοιράζουμε την γκρανόλα και το γιαούρτι, ρίχνουμε τα φρέσκα φρούτα και τελειώνουμε μοιράζoντας τα smoothies. Πασπαλίζουμε με λίγη γκρανόλα και φυλλαράκια δυόσμου.

    Γευσιγνώστης