Δύσκολη ισορροπία ανεπιφύλακτα. Αν μη τι άλλο όμως στον οργανισμό «Ολυμπιακός» μπορούν να καμαρώνουν για την πείρα τους σε τέτοιες ειδικές καταστάσεις, όπως αυτή που δημιουργείται τις τελευταίες ημέρες κοντά στο… λιμάνι.

Ποιες είναι οι δύο «εικόνες»; Από τη μια η (αποψινή) επιστροφή των ποδοσφαιριστών στο αθλητικό κέντρο του Ρέντη και η πρώτη προπόνηση έπειτα από την εορταστική άδεια. Από την άλλη ο… μεταγραφικός χορός του Γενάρη. Τι θέλει ο Ολυμπιακός; Ουσιαστικά και τα δύο.

Και ο Τάκης Λεμονής να μπορέσει να ξαναβάλει την ομάδα στις ράγες μιας και σε δέκα ημέρες ξεκινά το δεύτερο μισό της χρονιάς και φυσικά να κυλήσει η διαδικασία που το φινάλε της στα τέλη του Γενάρη, θα βρει το ρόστερ ενισχυμένο τόσο… όσο για την κατάκτηση του τίτλου.

Θέλει «ηρεμία» στο αθλητικό κέντρο του Ρέντη, αλλά και μια τέτοια μεταγραφική παρουσία στο «εμβόλιμο παζάρι» που θα ανεβάσει την ποιότητα του ρόστερ. Πως θα τα καταφέρει και τα δύο; Είπαμε με όπλο την πείρα του σε αυτές τις ειδικές καταστάσεις.

Οι Ερυθρόλευκοι πρέπει μέσα στις επόμενες ημέρες να «ξεμπλέξουν» με το… δώσε, πριν ανοίξουν την πύλη εισόδου. Και οι αναχωρήσεις αναμένονται περισσότερες από τις ήδη γνωστές (Καρσελά, Καπίνο, Μπεν, Ζντιέλαρ, Μίλιτς, Εμενίκε). Προστίθεται ο Οφόε στην εξίσωση έχοντας κατά τον μάνατζερ του και άλλες προτάσεις πέρα από τις γνωστές τη Πόρτο και της Σπόρτινγκ.

Προστίθεται ο Σεμπά που ο δικός του ατζέντης ψάχνει για ομάδα. Είναι πιθανόν μέσα σε αυτούς ο Βούκοβιτς που θέλει χρόνο συμμετοχής για να μην χάσει το Μουντιάλ. Χθες μάθαμε μέσω… Τουρκίας (προτάθηκε στην Τραμπζονσπόρ) πως σε διαδικασία αναζήτησης είναι και ο Μποτία που το συμβόλαιο του ολοκληρώνεται το καλοκαίρι και δεν θα ανανεωθεί.

Αν χάσατε το μέτρημα; Δέκα διαφορετικές ιστορίες. Ίσως δεν θα γίνουν όλες, σίγουρα θα πρέπει να γίνουν οι περισσότερες. Αυτό είναι το πρώτο στάδιο του «λίφτινγκ» που έρχεται.

Και όσο για τις αφίξεις που θα ακολουθήσουν; Η περίπτωση του Εχσάν Χατζησαφί από τον Πανιώνιο χαρακτηριστική. Χθες η φήμη αυτής της υπόθεσης έφτασε ως το Ιράν, με μια σειρά από ΜΜΕ της χώρας να υποστηρίζουν πως ο 27άχρονος αριστερός μπακ ετοιμάζεται να συναντηθεί «ποδοσφαιρικά» με τον Καρίμ Ανσαριφάρντ.

Επιβεβαιώνουν και εκείνοι λοιπόν με τον τρόπο τους, ότι ο αρχηγός της εθνικής τους ομάδας είναι κοντά στους πρωταθλητές Ελλάδας. Πρακτικά όμως, οι Ερυθρόλευκοι τον Χατζησαφί ακόμη και αν τον έχουν «συμφωνήσει», δεν μπορούν να τον εμφανίσουν στο ρόστερ τους από τη στιγμή που δεν έχουν διαθέσιμη θέση «ξένου». Τέτοιες θέσεις κρατούν ο Εμενίκε και ο Σεμπά!

Αν ξεπεραστεί αυτό το εμπόδιο και ο Ιρανός φορέσει τα χρώματα του Ολυμπιακού; Τότε οι Ερυθρόλευκοι επαναφέρουν μια παλιά μέθοδο Γενάρη που τους είχε δικαιώσει. Την ενίσχυση από την αγορά του εσωτερικού. Όπως έκαναν με Μανιάτη και Τζιμπούρ (2011), με Κάρολ (2012) και βεβαίως πέρσι τέτοια εποχή με τον Καρίμ Ανσαριφάρντ. Προς το παρόν πάντως δεν υπάρχει κάτι παραπάνω από «φήμες». Και έτσι θα πάει αν δεν ξεκινήσει η διαδικασία των αποχωρήσεων.