Με «οδηγό» το XC90 και «καύσιμο» την πολύμηνη συνεργασία τους η Uber επέλεξε τη σουηδική αυτοκινητοβιομηχανία για την υλοποίηση του σχεδίου που αφορά την ένταξη οχημάτων με τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης στον στόλο της.
«Ο κλάδος της αυτοκινητοβιομηχανίας μεταβάλλεται δημιουργικά από την τεχνολογία και η Volvo Cars επιλέγει να είναι ένα ενεργό τμήμα αυτής της μεταβολής» δήλωσε ο Hakan Samuelsson, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Volvo Cars. «Στόχος μας είναι να αποτελούμε την πρώτη επιλογή για τον εφοδιασμό των εταιρειών που παρέχουν υπηρεσίες ride sharing με αυτόνομη οδήγηση παγκοσμίως. Η συμφωνία μας με την Uber είναι ένα πρωταρχικό δείγμα αυτής της στρατηγικής κατεύθυνσης».
Οι μηχανικοί της Volvo Cars συνεργάστηκαν στενά με τους μηχανικούς της Uber για να εξελίξουν τα premium SUV XC90 που θα δοθούν στην αμερικανική εταιρεία. Τα οχήματα θα ενσωματώνουν όλες τις αναγκαίες τεχνολογίες ασφάλειας και άνεσης, καθώς και τoν πυρήνα των τεχνολογιών αυτόνομης οδήγησης που χρειάζεται η Uber για να προσθέσει τη δική της τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης.
«Η επέκταση της συνεργασίας μας με τη Volvo μάς ενθουσιάζει» δήλωσε ο Jeff Miller, επικεφαλής στην Uber του τμήματος συνεργασιών με τις αυτοκινητοβιομηχανίες. «Η νέα συμφωνία μάς βάζει στον δρόμο που οδηγεί στη μαζική παραγωγή οχημάτων αυτόνομης οδήγησης».
Παράλληλα με την προμήθεια προς την Uber αυτοκίνητων συμβατών με την αυτόνομη οδήγηση, η Volvo πρόκειται να χρησιμοποιήσει το ίδιο μοντέλο ως βάση για την ανάπτυξη της δικής της ανεξάρτητης στρατηγικής στο πεδίο των αυτόνομων αυτοκινήτων, η οποία σύμφωνα με τον σχεδιασμό της θα ολοκληρωθεί με την κυκλοφορία του πρώτου πλήρως αυτόνομου αυτοκινήτου της το 2021.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ