• Αναζήτηση
 • Ανταλλαγή πυρών Θεοδωράκη – Γεννηματά για την ημερομηνία των εκλογών

  Με ανακοίνωσή του Το Ποτάμι επικρίνει τη στάση του ΠαΣοΚ και προσωπικά της Φώφης Γεννηματά στο ζήτημα της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Νέο μέτωπο άνοιξε μεταξύ των υποψηφίων για την ημερομηνία εκλογής του νέου αρχηγού της Κεντροαριστεράς, ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι.

  «Αργά ξύπνησαν στο Ποτάμι. Οι ημερομηνίες των εκλογών έχουν συμφωνηθεί και ανακοινωθεί από τον Σεπτέμβριο, εν γνώσει του Μαραθωνίου.Τέλεια και παύλα με τα διαδικαστικά και με αυτού του είδους τον διάλογο. Είναι η ώρα της πολιτικής», αναφέρει σχετική ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ.

  «Tο επιτελείο της κυρίας Γεννηματά επιμένει να θεωρεί την συμμετοχή του κόσμου στις εκλογές ως δευτερεύον διαδικαστικό θέμα. Αρνούνται την ηλεκτρονική ψηφοφορία, ζητούν κάλπες την ημέρα του Μαραθωνίου. Εν ολίγοις θέλουν ένα κόμμα μικρό και ελεγχόμενο. Εμείς, αντιθέτως, αγωνιζόμαστε για ένα κίνημα ανοιχτό και μεγάλο», ανταπαντάντησε το Ποτάμι.

  Παράλληλα σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Έθνος» ο Σταύρος Θεοδωράκης δήλωσε ότι «οι πολίτες θέλουν έναν εντελώς νέο φορέα. Και στα συμβολικά και στα σημαντικά. Και στο όνομα και στις λύσεις για την πατρίδα. Δεν θέλουν μερεμέτια και πανωσηκώματα».
  Μιλώντας για την κατεύθυνση που θα πρέπει να έχει ο νέος φορέας της κεντροαριστεράς υπογράμμισε ότι «πρέπει να
  πορευθούμε με γερό τιμόνι που θα αποφεύγει και τις λαϊκίστικες ξέρες και τους συντηρητικούς ύφαλους». «Η ιδεολογία δεν μπορεί να προηγείται της πραγματικότητας. Τα σημερινά προβλήματα δεν έχουν πρόσημο. Ρωτήστε και τους πολίτες που υποφέρουν. Όλους αυτούς που εξαπατήθηκαν γιατί πίστεψαν στις ταμπέλες και δεν είδαν την παγίδα», σημείωσε.

  Ο Σταύρος Θεοδωράκης, για το ζήτημα της ηλεκτρονικής εξ αποστάσεως ψηφοφορίας υποστήριξε ότι η πρόταση που απέστειλε, όχι μόνο διευρύνει την εκλογική βάση, αλλά «δεν απαιτεί πρόσθετες δαπάνες, ούτε επηρεάζει έστω και για μία μέρα το χρονοδιάγραμμα, και όπως είπε και ο καθηγητής Αλιβιζάτος, πρόκειται για μια τεκμηριωμένη και εφαρμόσιμη πρόταση».

  Ως προς το γιατί δεν φαίνεται να γίνεται αποδεκτή η πρόταση απ’ όλους υποστηρίζει ότι «κάποιοι από τους υποψήφιους αρχηγούς –όχι οι περισσότεροι– δειλιάζουν. Φοβούνται να ανοιχθούν στην κοινωνία. Προτιμούν λίγους και δικούς τους παρά πολλούς και ανεξάρτητους».

  Προσθέτει ότι «η συμμετοχή των πολιτών δεν είναι διαδικαστικό ζήτημα. Πριν 60 χρόνια ψήφισαν για πρώτη φορά οι γυναίκες, μετά από συνεχείς αναβολές, με τους άντρες βουλευτές να έχουν συνεχώς ενστάσεις επί της διαδικασίας. Ε, δεν ήταν διαδικασία. Ήταν πολιτική ουσία. Αυτό συμβαίνει και σήμερα».

  Σε ερώτηση για την έλλειψη συνεννόησης με την κυβέρνηση, ο επικεφαλής του Ποταμιού υπογραμμίζει ότι: «τη συνεννόηση την επιζητούμε, αλλά αυτό απαιτεί ένα μίνιμουμ σοβαρότητας από όλες τις πλευρές. Όταν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ σιγοντάρουν αυτούς που ξαφνικά βρήκαν αρχαία κάτω από διαδρόμους προσγείωσης, αφήνουν στο έλεος των χουλιγκάνων τα πανεπιστήμια και θέλουν να απαγορεύσουν το taxibeat, τότε πώς μπορούμε να συνεννοηθούμε;»

  Πολιτική