Βιέννη, Αποστολή
Αν και οι ειδικοί θεωρούν δυσκολότερη την παραμονή στην κορυφή από την κατάκτησή της, το Qashqai οδηγεί την κούρσα των πωλήσεων της κατηγορίας του τα τελευταία δέκα χρόνια παρά τις ελεύσεις νέων μοντέλων. Για πολλούς, το μυστικό της επιτυχίας κρύβεται στην ευρωπαϊκή προοπτική του –πρωτίστως στην αίσθηση που αποκομίζεις οδηγώντάς το -, ωστόσο το σύνολο των στοιχείων του είναι αυτό που το καθιστά μια εξαιρετική πρόταση από πλευράς αξίας/τιμής, από 19.190 ευρώ.
Στην ανανεωμένη εκδοχή του οι στοχευμένες αλλαγές προέκυψαν από την εξέλιξη της κεντρικής ιδέας του, αποσκοπώντας στη δημιουργία ενός premium προφίλ. Σε αυτό συντείνουν ο επανασχεδιασμός της μάσκας, τα νέα φωτιστικά σώματα με τεχνολογία LED, οι νέας σχεδίασης τροχοί ελαφρού κράματος 17, 18, 19 ιντσών και η προσθήκη νέων χρωμάτων –Vivid Blue και Chestnut Bronze –στην γκάμα του.
Στον θάλαμο επιβατών οι κυριότερες αλλαγές εντοπίζονται στο νέο τιμόνι και στα καθίσματα με τη διαφορετική σχεδίαση και τα πολυτελέστερα υλικά. Το κάθισμα του οδηγού διαθέτει πλέον και ηλεκτρικά ελεγχόμενη πνευματική οσφυική υποστήριξη τεσσάρων κατευθύνσεων η οποία βελτιώνει τον παράγοντα άνεση. Στην ίδια εκλεπτυσμένη προσέγγιση εντάσσεται και η προσθήκη, στις υπάρχουσες Energy, Acenta, N-Connecta και Techna, της πλουσιότερης έκδοσης εξοπλισμού Techna+ η οποία περιλαμβάνει και το ηχοσύστημα BOSE Premium οκτώ ηχείων. Σημειώστε εδώ ότι το ψηφιακό ραδιόφωνο DAB περιλαμβάνεται στον βασικό εξοπλισμό, ενώ η δορυφορική πλοήγηση Nissan Connect με οθόνη αφής έχει νέα εμφάνιση.

Σταθερή αξία
Η γκάμα των κινητήρων του Qashqai παραμένει αμετάβλητη, παρέχοντας δύο δικίνητες επιλογές βενζίνης (1,2 λίτρων, απόδοσης 115 ίππων με μηχανικό κιβώτιο ή CVT και 1,6 λίτρων, ισχύος 163 ίππων με μηχανικό έξι ταχυτήτων) και δύο diesel (1,5 λίτρων, απόδοσης 110 ίππων με μηχανικό κιβώτιο και 1,6 λίτρων, ισχύος 130 ίππων με μηχανικό και CVT κιβώτιο). Η ισχυρότερη diesel έκδοση είναι και η μόνη τετρακίνητη. Στους τομείς της ασφάλειας και της αποτροπής συγκρούσεων η Nissan έχει προσθέσει στο Qashqai νέες λειτουργίες της φιλοσοφίας Nissan Intelligent Mobility, ενώ στις αρχές του 2018 το μοντέλο θα διατίθεται και με το σύστημα ημιαυτόνομης οδήγησης ProPILOT.

Στον δρόμο
Η καλύτερη ποιότητα κύλισης, η βελτιωμένη ηχομόνωση και η αμεσότερη οδική συμπεριφορά, χάρη στις αλλαγές που έχουν συντελεστεί στην ανάρτηση και στο σύστημα διεύθυνσης, είναι εμφανείς από την πρώτη στιγμή. Περισσότερο οδηγοκεντρικό από κάθε άλλη φορά, το νέο Qashqai υπερβαίνει το οικογενειακό προφίλ που του εξασφαλίζουν τα 4,37 μέτρα του μήκους του και τα 430 λίτρα του χώρου αποσκευών, διαθέτοντας περισσότερο χαρακτήρα ακόμα και σε διαδρομές με συνεχόμενες στροφές. Χωρίς δε να αιφνιδιάζει πουθενά με τις αντιδράσεις του, συνεχίζει να προσφέρει τη δυνατότητα κίνησης σε σημεία όπου η απόσταση από το έδαφος είναι κρίσιμος παράγοντας.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ