• Αναζήτηση
  • Παναρισμένο ψάρι

    YΛΙΚΑ (για 2-4 παιδιά)

    500 γρ. γλώσσα, κομμένη σε φιλετάκια

    10 φέτες ψωμί του τοστ χωρίς κόρα

    ½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο

    ξύσμα από 1 λεμόνι, ακέρωτο

    2 αβγά

    έ.π. ελαιόλαδο, για το τηγάνισμα

    αλάτι, πιπέρι

    ΕΚΤΕΛΕΣΗ

    Στεγνώνουμε τα φιλέτα του ψαριού σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τα αλατο-πιπερώνουμε.

    Ετοιμάζουμε το μείγμα για το πανάρισμα, αλέθοντας στο multi τις φέτες του τοστ με τον μαϊντανό και το ξύσμα λεμονιού. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά με λίγο νερό.

    Βουτάμε τα φιλέτα του ψαριού ένα ένα στο μπολ με τα αβγά και στη συνέχεια τα περνάμε από το μείγμα του ψωμιού.

    Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και τηγανίζουμε τα φιλέτα γυρίζοντάς τα από όλες τις πλευρές ώστε να ροδίσουν καλά.

    Γευσιγνώστης