• Αναζήτηση
 • Μεγαλύτερες επενδύσεις στο Διαδίκτυο θέλουν οι Ευρωπαίοι

  Μεγαλύτερες επενδύσεις για καλύτερες και πιο γρήγορες συνδέσεις στο Διαδίκτυο, καθώς και ένα καλύτερο ρυθμιστικό

  Τσακίρη Τόνια
  Μεγαλύτερες επενδύσεις για καλύτερες και πιο γρήγορες συνδέσεις στο Διαδίκτυο, καθώς και ένα καλύτερο ρυθμιστικό πλαίσιο που να λαμβάνει υπόψη τις αλλαγές που υπάρχουν σε τομείς όπως είναι τα εργασιακά, τα προσωπικά δεδομένα και η υγεία ζητούν οι Ευρωπαίοι. Αυτά είναι ορισμένα από τα συμπεράσματα της τελευταίας έρευνας του Ευρωβαρομέτρου που δείχνει ακόμη ότι όσο περισσότεροι πολίτες χρησιμοποιούν τις τεχνολογίες τόσο πιο πιθανό να έχουν θετική άποψη για αυτές.

  Η έρευνα πραγματοποιήθηκε μεταξύ 18 και 27 Μαρτίου 2017 και συμμετείχαν σε αυτή συνολικά 28.000 πολίτες. Ορισμένα από τα πλέον χαρακτηριστικά αποτελέσματα είναι τα εξής:

  ¢ 75% των συμμετεχόντων θεωρούν ότι οι ψηφιακές τεχνολογίες έχουν θετική επίδραση στην οικονομία.

  ¢ 67% ότι έχουν θετική επίδραση στην ποιότητα ζωής. Το ποσοστό ανεβαίνει στο 76% μεταξύ όσων χρησιμοποιούν καθημερινά το Διαδίκτυο και πέφτει στο -38% σε όσους δεν χρησιμοποιούν ποτέ το Διαδίκτυο.

  ¢ 64% ότι έχουν θετική επίδραση στην κοινωνία.

  ¢ 69% εκτιμούν ότι μια ταχύτερη και πιο αξιόπιστη σύνδεση στο Διαδίκτυο θα τους ενθάρρυνε να κάνουν μεγαλύτερη χρήση των καινοτόμων ψηφιακών τεχνολογιών.

  ¢ 63% θα χρησιμοποιούσαν περισσότερο αυτές τις τεχνολογίες αν οι online υπηρεσίες ήταν περισσότερο ασφαλείας.

  ¢ 57% θα έκαναν μεγαλύτερη χρήση αν υπήρχαν περισσότερες δημόσιες υπηρεσίες online.

  ¢ 35% των Ευρωπαίων πιστεύουν ότι οι ψηφιακές δεξιότητες που διαθέτουν καλύπτουν τις ανάγκες της καθημερινότητάς τους, ενώ το 36% τείνει να συμφωνήσει και το 25% διαφωνεί.

  ¢ 44% όσων εργάζονται εκτιμούν ότι οι δεξιότητές τους καλύπτουν τις επαγγελματικές ανάγκες τους ενώ το 36% τείνει να συμφωνήσει με αυτή την άποψη.

  ¢ 7% θεωρούν ότι οι ιστορίες που δημοσιεύονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι πραγματικές. Το βασικό κριτήριο για κατά πόσο μια ιστορία μπορεί να γίνει πιστευτή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι κατά πόσον προέρχεται από αξιόπιστη πηγή όπως είναι τα μέσα ενημέρωσης και οι οργανισμοί (36%).

  ¢ 49% των χρηστών μέσων κοινωνικής δικτύωσης απάντησαν πως δεν έχουν χρησιμοποιήσει κάποια ιστοσελίδα επιβεβαίωσης μιας ιστορίας που έχει δημοσιευθεί σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

  ¢ 61% έχουν θετική άποψη για τα ρομπότ και την τεχνητή νοημοσύνη.
  ¢ 84% συμφωνούν με την άποψη ότι τα ρομπότ είναι απαραίτητα για να χρησιμοποιηθούν σε εργασίες που είναι πολύ σκληρές ή επικίνδυνες για τους ανθρώπους.

  ¢ 74% αναμένουν ότι λόγω της χρήσης των ρομπότ και της τεχνητής νοημοσύνης θα δούμε να καταργούνται περισσότερες θέσεις εργασίας από αυτές που θα δημιουργηθούν.

  ¢ 44% εξ όσων εργάζονται πιστεύουν πως η τρέχουσα εργασία τους θα μπορούσε να γίνει τουλάχιστον εν μέρει από κάποιο ρομπότ ή κάποια μηχανή τεχνητής νοημοσύνης.

  ¢ 88% θεωρούν ότι τα ρομπότ και η τεχνητή νοημοσύνη είναι τεχνολογίες που χρειάζονται προσεκτική αντιμετώπιση.

  ¢ 18% των ερωτηθέντων δήλωσαν πως έχει χρησιμοποιήσει online υπηρεσίες περίθαλψης τους τελευταίους 12 μήνες.

  ¢ 52% θα ήθελαν να έχουν online πρόσβαση στους ιατρικούς φακέλους τους.

  ¢ 45% των ερωτηθέντων εγκατέστησαν ή αναβάθμισαν κάποιο λογισμικό προστασίας.

  ¢ 35% δήλωσαν ότι ανοίγουν e-mails μόνο από αξιόπιστες πηγές.

  ¢ 61% υποστηρίζιουν ότι τα χαρακτηριστικά ασφάλειας και προστασίας προσωπικών δεδομένων είναι σημαντικός παράγοντας όσον αφορά την αγορά μιας ψηφιακής συσκευής.

  ¢ 27% μόλις είναι ποσοστό εκείνων που θα πλήρωναν παραπάνω για επιπλέον προστασία.

  HeliosPlus

  Οικονομία