• Αναζήτηση
  • Παγωτό πικρή σοκολάτα µε µπαχαρικά

    Το ιμβερτοσάκχαρο είναι ένα μείγμα γλυκόζης και φρουκτόζης που υπόσχεται να δώσει σώμα και γλυκύτητα στο παγωτό, χωρίς να το κάνει λιγωτικό...

    Σπύρος Αρτελάρης

    ΥΛΙΚΑ (για 10-12 άτοµα)

    1.500 ml γάλα

    500 ml κρέµα γάλακτος

    200 γρ. ζάχαρη

    180 γρ. ιµβερτοσάκχαρο (σε καταστήµατα µε είδη ζαχαροπλαστικής)

    10 γρ. σταθεροποιητής παγωτού (σε καταστήµατα µε είδη ζαχαροπλαστικής)

    ξυλάκια κανέλας

    1 λουβί βανίλιας, τους σπόρους

    10 κόκκοι µαύρου πιπεριού

    µία πρέζα µοσχοκάρυδο

    φλούδα από 1 πορτοκάλι, ακέρωτο

    500 γρ. σοκολάτα, περιεκτικότητας 70% κακάο, σπασµένη

    ΕΚΤΕΛΕΣΗ

    Σε µια µεγάλη κατσαρόλα, σε µέτρια φωτιά, ρίχνουµε όλα τα υλικά, εκτός από τη σοκολάτα, και τα ζεσταίνουµε. Βυθίζουµε στην κατσαρόλα το ειδικό θερµόµετρο και µόλις δείξει 80°C αποσύρουµε από τη φωτιά.

    Αφήνουµε το µείγµα να κρυώσει και να πέσει στους 45°C. Το περνάµε από σήτα και το ανακατεύουµε µε τη σοκολάτα. Αφήνουµε τη θερµοκρασία να πέσει στους 4°C και το περνάµε από την παγωτοµηχανή. Το διατηρούµε σε µεταλλικά δοχεία παγωτού στην κατάψυξη, στους -18°C.

    TIP

    Αν επιλέξετε κάποια σοκολάτα με μπαχαρικά, μπορείτε να παραλείψετε το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο.

    Αφιερώματα