• Αναζήτηση
 • H εργασία από απόσταση βοηθά την παραγωγικότητα

  H εργασία από απόσταση βελτιώνει τα επίπεδα παραγωγικότητας, προσφέροντας στους εργαζομένους μια αλλαγή σκηνικού που τόσο έχουν ανάγκη. Σύμφωνα με την τελευταία έρευνα της Regus,

  H εργασία από απόσταση βελτιώνει τα επίπεδα παραγωγικότητας, προσφέροντας στους εργαζομένους μια αλλαγή σκηνικού που τόσο έχουν ανάγκη. Σύμφωνα με την τελευταία έρευνα της Regus, του παρόχου ευέλικτου χώρου εργασίας, πάνω από τους μισούς έλληνες εργαζομένους (52%) που υποφέρουν από συμπτώματα κλειστοφοβίας βρίσκουν ανακούφιση αλλάζοντας το περιβάλλον εργασίας τους.

  Η Regus ρώτησε πάνω από 100 εργαζομένους σε όλη την Ελλάδα προκειμένου να μάθει μερικούς από τους λόγους που όλο και περισσότεροι άνθρωποι επιλέγουν να εργάζονται από απόσταση, και διαπίστωσε ότι, εκτός από τη βελτίωση της παραγωγικότητας, η εργασία από απόσταση βοηθά επίσης τη συγκέντρωση των εργαζομένων (54%).

  Ενα διάλειμμα από το συνηθισμένο εργασιακό περιβάλλον ανανεώνει τη συγκέντρωση και επιτρέπει στους εργαζομένους εν κινήσει να φέρουν εις πέρας τη λίστα με τις υποχρεώσεις τους χωρίς να τους αποσπούν την προσοχή οι συνάδελφοι και τα τηλέφωνα που χτυπούν.

  Διαπιστώθηκε επίσης ότι η ευέλικτη εργασία βελτιώνει το πρόγραμμα των μετακινήσεων (59%), μια και οι εργαζόμενοι από απόσταση σπαταλούν λιγότερο χρόνο για μετακίνηση από και προς το γραφείο τους. Ετσι, όχι μόνο απολαμβάνουν ένα διάλειμμα από το στρίμωγμα στα μέσα μαζικής μεταφοράς, αλλά έχουν και περισσότερο χρόνο για να χαλαρώσουν με τα αγαπημένα τους πρόσωπα (48%) στο τέλος μιας κουραστικής ημέρας.
   
  Αλλα βασικά συμπεράσματα:

  n Το 60% των εργαζομένων δηλώνει ότι η εργασία από απόσταση τους βοηθά να βρίσκονται πιο κοντά σε πελάτες ή δυνητικούς πελάτες για σημαντικές συναντήσεις.

  n Μάνατζερ και διευθυντές στην Ελλάδα αναφέρουν ότι σχεδιάζουν μέσα στον επόμενο χρόνο να επιτρέψουν στις ομάδες τους να εργάζονται από απόσταση  μία ή δύο ημέρες την εβδομάδα (29%).

  n Το 10% θα επέτρεπε στους εργαζομένους να εργάζονται από απόσταση όλη την εβδομάδα.

  Η κυρία Κατερίνα Μάνου, γενική διευθύντρια  της Regus για τα Βαλκάνια, σχολιάζει: «Παραδοσιακά, οι διευθυντές επιχειρήσεων θεωρείται ότι διστάζουν να επιτρέψουν στους υπαλλήλους τους να εργάζονται από απόσταση. Γι’ αυτό μπορεί να ξαφνιάζει το γεγονός ότι οι διευθυντές γνωρίζουν πλέον τον θετικό αντίκτυπο της εργασίας από απόσταση στο εργατικό δυναμικό τους. Το να προσφέρουν στους εργαζομένους τη δυνατότητα εργασίας εν κινήσει, ακόμη και για μια-δυο μέρες την εβδομάδα, έχει ως αποτέλεσμα να αυξάνονται τα επίπεδα της παραγωγικότητάς τους, καθώς και η γενικότερη ευεξία τους.

  Το ότι η εργασία από απόσταση προσφέρει στις εταιρείες μεγαλύτερη εμβέλεια, αποτελεί για τους διευθυντές επιπρόσθετο κίνητρο. Καθώς μια επιχείρηση μεγαλώνει, η εγγύτητα προς τους πελάτες και τους δυνητικούς πελάτες είναι απαραίτητη, αλλά και δαπανηρή. Η ευέλικτη εργασία επιτρέπει στις εταιρείες να έχουν παρουσία σε διαφορετικές τοποθεσίες, είτε για να συναντήσουν δυνητικούς πελάτες είτε προμηθευτές, με μια μικρή επιπρόσθετη δαπάνη».

  HeliosPlus

  Οικονομία