• Αναζήτηση
 • Bραβείο στον Chivas Venture διεκδικεί η ελληνική καινοτομία

  Ο παγκόσμιος διαγωνισμός κοινωνικής επιχειρηματικότητας του 1 εκατ. δολαρίων στο Λος Αντζελες αποκάλυψε τους

  Τσακίρη Τόνια
  Ο παγκόσμιος διαγωνισμός κοινωνικής επιχειρηματικότητας του 1 εκατ. δολαρίων στο Λος Αντζελες αποκάλυψε τους τελικούς υποψηφίους του – ανάμεσα στους 30 φιναλίστ ήταν και η ελληνική Ladd//roller. Η ελληνική καινοτομία θα διεκδικήσει βραβείο του διαγωνισμού Chivas Venture στο Λος Αντζελες τον Ιούλιο του 2017.

  Ο μεγάλος τελικός του Chivas Venture πλησιάζει και για την προετοιμασία τους οι υποψήφιοι ταξίδεψαν στην Οξφόρδη όπου συμμετείχαν στο Accelerator Week για την κοινωνική επιχειρηματικότητα του Chivas σε συνεργασία με το Skoll Centre του Said Business School στο Πανεπιστήμιο  της Οξφόρδης. Κατά τη διάρκεια των πέντε ημερών εντατικής εκμάθησης, οι 30 κορυφαίες startup επιχειρήσεις, μεταξύ αυτών η Ladd//roller από την Ελλάδα, είχαν την ευκαιρία να αναπτύξουν ηγετικές ικανότητες, να συμμετάσχουν σε workshops και να εμπνευσθούν από παγκόσμιους experts για καίρια ζητήματα που αφορούν τις επιχειρήσεις τους.

  Σημειώνεται ότι τo Laddroller από την Ελλάδα είναι ένα φιλικό προς το περιβάλλον και οικονομικά προσιτό standing wheelchair (ηλεκτροκίνητο αναπηρικό αμαξίδιο ορθοστάτησης), το οποίo επιτρέπει στους ανθρώπους με κινητικές δυσκολίες να σηκώνονται όρθιοι και να μετακινούνται. Η αναπηρική καρέκλα ανυψώνει τον χρήστη από την κίνηση των τροχών, βοηθώντας τον να εκτελεί τις καθημερινές του εργασίες, βελτιώνοντας παράλληλα την υγεία και την ποιότητα ζωής του.

  Η κυρία Andrea Warriner, Deputy Director του Skoll Centre, σχολίασε: «Μέσα στο αβέβαιο πολιτικό και οικονομικό κλίμα της σημερινής εποχής, η κοινωνική επιχειρηματικότητα δεν υπήρξε ποτέ πιο σημαντική για τη διασφάλιση ενός καλύτερου μέλλοντος για την κοινωνία μας. Υπάρχει μια καταπληκτική ομάδα επιχειρηματιών στους εφετινούς 30 τελικούς υποψηφίους του διαγωνισμού Chivas Venture, που πιστεύουμε ότι κατέχουν αυτό που χρειάζεται για να κάνουν τη διαφορά. Εχουμε προετοιμάσει ένα σπουδαίο πρόγραμμα για αυτή την εβδομάδα και ανυπομονούμε να εμπνευσθούμε από τους τελικούς υποψηφίους μας, δίνοντάς τους ταυτόχρονα μια αξέχαστη εμπειρία».

  Το όραμα για ένα καλύτερο μέλλον, όπως το φαντάστηκαν οι εφετινοί υποψήφιοι, είναι ένας κόσμος όπου μπάρες πρωτεΐνης παρασκευάζονται από γρύλλους, παπούτσια δημιουργούνται από απορρίμματα, οι τοίχοι από βρύα καθαρίζουν τον αέρα, αλλά και ένα ηλεκτροκίνητο αναπηρικό αμαξίδιο ορθοστάτησης μπορεί να διευκολύνει τη ζωή των ανθρώπων με κινητικές δυσκολίες. Στο επόμενο στάδιο του Chivas Venture, ένας τελικός υποψήφιος θα εκπροσωπήσει καθεμία από τις 30 συμμετέχουσες χώρες στον πολυαναμενόμενο τελικό του διαγωνισμού, τον Ιούλιο στο Los Angeles. Εκεί οι υποψήφιοι θα βρεθούν ανάμεσα σε μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα του χώρου της επιχειρηματικότητας και της ψυχαγωγίας και θα έχουν στη διάθεσή τους πέντε λεπτά για να εντυπωσιάσουν τους έμπειρους κριτές του πάνελ με τις ιδέες τους για έναν καλύτερο κόσμο, πραγματοποιώντας την καλύτερη ομιλία της ζωής τους.

  Ο κ. Richard Black, Brand Director του Chivas Global, προσέθεσε: «Εντυπωσιαστήκαμε από τη σπουδαιότητα των συμμετοχών του εφετινού διαγωνισμού Chivas Venture. Οι επιχειρήσεις είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα της εφευρετικότητας και του πάθους των επιχειρηματιών ανά τον κόσμο που είναι αφοσιωμένοι στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου για τις επόμενες γενιές. Οι ιδρυτές του Chivas Regal ήταν επιχειρηματίες που προσέφεραν στην κοινωνία και ανακαλύπτοντας και υποστηρίζοντας startups επιχειρήσεις που προσφέρουν επίσης στην ευρύτερη παγκόσμια κοινωνία το Chivas Venture συνεχίζει την κληρονομιά τους. Στο Chivas, πιστεύουμε πραγματικά ότι η γενναιοδωρία και η επιτυχία πάνε μαζί – και όταν μοιράζεστε την επιτυχία σας με άλλους, η δουλειά πραγματικά φέρνει ικανοποίηση».

  Από τη Δευτέρα 1η Μαΐου μέχρι την Κυριακή 4 Ιουνίου το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να υποστηρίξει τον αγαπημένο του τελικό υποψήφιο μέσω ζωντανής ψηφοφορίας. Κατά τη διάρκεια πέντε εβδομάδων, η ψήφος του κοινού θα καθορίσει τον τρόπο με τον οποίο θα διανεμηθεί το πρώτο ποσό των 250.000 δολ. μεταξύ των τελικών υποψηφίων. Ο νικητής που θα κερδίσει το υπόλοιπο ποσό, που ανέρχεται στις 750.000 δολ., θα αποφασισθεί την Πέμπτη 13 Ιουλίου στον τελικό του Chivas Venture στο Los Angeles, μετά από μια πολύ σημαντική παρουσίαση μπροστά σε ακροατήριο και κριτές.

  HeliosPlus

  Οικονομία