• Αναζήτηση
  • Γλυκό «πέστο» με παγωτό και μπισκότα

    Σπύρος Αρτελάρης

    ΥΛΙΚΑ (για 5 άτομα)

    1 ματσάκι βασιλικό

    20 γρ. κουκουνάρι, καβουρντισμένο*

    20 γρ. βούτυρο αγελάδος, σε θ.δ.

    30 γρ. ζάχαρη άχνη

    80 ml νερό

    500 γρ. έτοιμο παγωτό της αρεσκείας μας

    500 γρ. μπισκότα της αρεσκείας μας

    500 γρ. φράουλες, καθαρισμένες ή φρούτα του δάσους ή βανίλιες ή ανανά σε κυβάκια

    ΕΚΤΕΛΕΣΗ

    Στον κάδο του μπλέντερ χτυπάμε τον βασιλικό, το κουκουνάρι, το βούτυρο, την άχνη και το νερό για μερικά λεπτά μέχρι να σχηματιστεί ένα κρεμώδες μείγμα.

    Σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα βάζοντας σε στρώσεις το παγωτό, τα μπισκότα – σπασμένα ή όχι, ανάλογα με το μέγεθός τους – και τις φράουλες. Περιχύνουμε με την κρέμα του βασιλικού.

    * Πώς καβουρντίζουμε τους ξηρούς καρπούς

    Σε αντικολλητικό τηγάνι, χωρίς προσθήκη λιπαρής ουσίας, ρίχνουμε τους καρπούς και ζεσταίνουμε για λίγα λεπτά μέχρι να βγάλουν τα αρώματά τους.

    Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2015.

    Αφιερώματα