• Αναζήτηση
  • Στα «ντεκ» η Ντίνα Νικολάου

    Η ανάδειξη της ελληνικής κουζίνας είναι ο στόχος του φεστιβάλ γαστρονομίας που πραγματοποιείται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά φέτος στο Porto Carras Grand Resort της Σιθωνίας. Στο Greek Gastronomy Festival συμμετέχουν βραβευμένοι έλληνες σεφ και ανάμεσά τους ο Πατήρ Επιφάνιος που θα μυήσει τους καλεσμένους στη μοναστηριακή κουζίνα. Τα μαγειρέματα του φεστιβάλ πραγματοποιούνται κάθε Παρασκευή στο Tsipouraki Restaurant που βρίσκεται στη βραβευμένη με Γαλάζια σημαία, Porto Carras Μαρίνα, και αύριο 5 Αυγούστου, καλεσμένη σεφ είναι η Ντίνα Νικολάου.

    To ελληνικό μενού της Ντίνας Νικολάου περιλαμβάνει: για πρώτο πιάτο, ντολμαδάκια μπακαλιάρου πλακί με σάλτσα μακάλο Καστοριάς, για δεύτερο πιάτο, καβουρμά βουβαλίσιο με ταρτάρ πεπόνι-κολοκυθάκι σε ελαιόλαδο δυόσμου με γλάσο από κράνα, για τρίτο πιάτο, λαβράκι σε φιλέτο ψητό μαριναρισμένο σε ταχίνι και νιφάδες γλυκιάς κόκκινης πιπεριάς Φλωρίνης, καθώς και ζεστή σαλάτα αλμύρας με πικάντικα καραμελωμένα ροδάκινα Βελβεντού πάνω σε πουρέ φινόκιο, συνοδεία εκλεκτού οίνου Domaine Porto Carras. Για το τέλος, το επιδόρπιο είναι κρέμα μπουγάτσας με άρωμα τριαντάφυλλου, πουράκια μπακλαβά και σορμπέ κόκκινων φρούτων με ροδοπέταλα ζαχαρωτά. Το κόστος ανέρχεται στα 50 ευρώ / άτομο.

    Δείτε το υπόλοιπο πρόγραμμα εδώ.

     

     

     

    Αφιερώματα