• Αναζήτηση
  • Το μενού της Εκμεκτσίογλου

    Σώκου Κέλλυ



    Η ανάδειξη της ελληνικής κουζίνας είναι ο στόχος του φεστιβάλ γαστρονομίας που πραγματοποιείται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά φέτος στο Porto Carras Grand Resort της Σιθωνίας. Στο Greek Gastronomy Festival συμμετέχουν βραβευμένοι έλληνες σεφ και ανάμεσά τους ο Πατήρ Επιφάνιος που θα μυήσει τους καλεσμένους στη μοναστηριακή κουζίνα. Τα μαγειρέματα του φεστιβάλ πραγματοποιούνται κάθε Παρασκευή στο Tsipouraki Restaurant που βρίσκεται στη βραβευμένη με Γαλάζια σημαία, Porto Carras Μαρίνα, και αυτή την Παρασκευή 29 Ιουλίου, καλεσμένη σεφ είναι η Μαρία Εκμεκτσίογλου.

    To ελληνικό μενού της Μαρίας Εκμεκτσίογλου περιλαμβάνει: για πρώτο πιάτο, δαμάσκηνα αποξηραμένα γεμιστά με κουσκούς και φιλέτο από μπαρμπούνια, για δεύτερο πιάτο, χταπόδι με φάβα ψημένο με μάραθο και ελιές Χαλκιδικής, για τρίτο πιάτο, ρόκα, μαρούλι και γλυστρίδα συνοδευόμενα από αβγοτάραχο και μακεδονίτικο παξιμαδάκι και για τέταρτο, πλάτη αρνιού με ρύζι ψημένο με κρόκο Κοζάνης, συνοδεία εκλεκτού οίνου Domaine Porto Carras. Για το τέλος, το επιδόρπιο είναι μπακλαβάς γεμισμένος με καρυδόπιτα και πασπαλισμένος με πετιμέζι. Το κόστος ανέρχεται στα 50 ευρώ / άτομο.

    Δείτε το υπόλοιπο πρόγραμμα εδώ.

    Αφιερώματα