• Αναζήτηση
  • Πουτίγκα με καβουρμά σε αλμυρό κέικ

    Μπαξεβάνης Γιάννης

    Kέικ: χτυπάω ελαφρά 4 αβγά σε ένα μπολ. Προσθέτω 10 ml έ.π. ελαιόλαδο, ½ κ.γ. αλάτι και πιπέρι. Ρίχνω σιγά σιγά 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις και ½ φακελάκι μαγιά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να σχηματιστεί μια ομοιόμορφη ζύμη.

    Ψιλοκόβω 80 γρ. λιαστές ντομάτες και 1 ματσάκι μάραθο και κόβω σε κύβους 80 γρ. φέτα. Τα ρίχνω στη ζύμη.

    Προθερμαίνω τον φούρνο στους 180 °C. Λαδώνω μια φόρμα για κέικ και ρίχνω το μείγμα. Ψήνω στον φούρνο για περίπου 30 λεπτά.  

    Πουτίγκα: Στον κάδο του μίξερ χτυπάω με το φτερό 300 γρ. καβουρμά, αλατοπίπερο, 3 αβγά, 250 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά και 250 ml γάλα. Μοιράζω σε 8 ατομικές φόρμες σιλικόνης, σε σχήμα ράβδου.

    Ψήνω στον φούρνο στους 160°C μέχρι να σταθεροποιηθούν. Αφήνω να κρυώσουν και ξεφορμάρω τις μικρές πουτίγκες. Βάζω την καθεμία επάνω σε μια φέτα κέικ (υλικά για 8 άτομα).

    *Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 12 Ιουνίου 2016.

    Αφιερώματα