• Αναζήτηση
  • Χοιρινές µπριζόλες µαριναρισµένες σε βότανα

    Το µαρινάρισµα δίνει στο κρέας την υγρασία που χρειάζεται, ώστε να διατηρηθεί ζουµερό µετά το ψήσιµο, και προσθέτει άρωµα και νοστιµιά

    ΥΛΙΚΑ (για 4 άτοµα)

    2 κ.σ. φρέσκο θυµάρι, ψιλοκοµµένο

    1 σκελίδα σκόρδο, τριµµένη

    2 φρέσκα κρεµµυδάκια, ψιλοκοµµένα

    1 κ.σ. µουστάρδα Dijon µε σιναπόσπορους

    200 ml λευκό ξηρό κρασί

    80 ml έ.π. ελαιόλαδο

    4 χοιρινές µπριζόλες

    αλάτι, πιπέρι

    ΕΚΤΕΛΕΣΗ

    Σε ένα µπολ ανακατεύουµε το θυµάρι, το σκόρδο, τα κρεµµυδάκια, τη µουστάρδα, το κρασί, το ελαιόλαδο και λίγο πιπέρι. Βυθίζουµε τις µπριζόλες στη µαρινάδα και τις διατηρούµε στο ψυγείο για 1 ώρα.

    Βγάζουµε τις µπριζόλες από τη µαρινάδα, τις αλατοπιπερώνουµε, τις βάζουµε στη σχάρα και τις ψήνουµε, αλείφοντάς τες κατά διαστήµατα µε τη µαρινάδα. Εναλλακτικά, τις βάζουμε σε ταψί και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 170°C φούρνο, στο γκριλ.

    Τις σερβίρουµε ζεστές, είτε µε τηγανητές πατάτες, είτε µε ψητά λαχανικά, είτε µε µια φρεσκοκοµµένη σαλάτα εποχής.

     

    Γευσιγνώστης