• Αναζήτηση
 • Να πάρουμε όλοι θετική απόφαση συμμετοχής

  Πριν από 15 ημέρες πήρα την πρωτοβουλία να προτείνω έναν συγκεκριμένο οδικό χάρτη για τη συνδιαμόρφωση ενός ενιαίου πολιτικού οργανισμού

  Γεννηματά Φώφη
  Να πάρουμε όλοι θετική απόφαση συμμετοχής | tovima.gr
  Πριν από 15 ημέρες πήρα την πρωτοβουλία να προτείνω έναν συγκεκριμένο οδικό χάρτη για τη συνδιαμόρφωση ενός ενιαίου πολιτικού οργανισμού – με τη μορφή συμπαράταξης – όλων των δυνάμεων της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης, και της Κεντροαριστεράς.
  Η πρόταση, όπως κατέγραψε και η μέτρηση της κοινής γνώμης στο «Βήμα της Κυριακής», είχε θετική αποδοχή από τους πολίτες, «τάραξε τα νερά» προκαλώντας έναν έντονο και δημιουργικό διάλογο στον ευρύτερο προοδευτικό χώρο. Αντιμετωπίζω όλες τις κριτικές και τις προτάσεις ως καλόπιστες και απαντώ να προχωρήσουμε.
  Η ανταπόκριση της βάσης στην πρωτοβουλία είναι συγκινητική και δεν έχουμε δικαίωμα να τη διαψεύσουμε.
  Το ζήτημα μας ξεπερνάει ως πρόσωπα και το ζητούμενο είναι όχι ο ρόλος του καθένα μας αλλά η ανασύνταξη της παράταξης.
  Η κοινωνία είναι προ των πυλών μιας ακόμα πόλωσης και αυτό είναι το τελευταίο που χρειάζεται η χώρα.
  Η αποστολή μας είναι να ενώσουμε τη χώρα και τους πολίτες και η δική μας ενότητα χωρίς αποκλεισμούς αλλά και χωρίς προσωπικές στρατηγικές είναι το πρόκριμα ότι μπορούμε.
  Η συγκυρία και τα «μέτωπα» που αντιμετωπίζει η χώρα καθιστούν αυτή την ανάγκη, τη δημιουργία του μεγάλου πολιτικού και κοινωνικού ρεύματος της Δημοκρατικής Παράταξης, άμεση και επιτακτική.
  Η λύση στο αδιέξοδο με την ανίκανη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ο αντι-ΣΥΡΙΖΑ, ούτε η παλινόρθωση της ΝΔ.
  Είναι ώρα να δημιουργήσουμε την ισχυρή προοδευτική παράταξη με αυτόνομο ρόλο και αυτοδύναμη στρατηγική, πολιτικά οριοθετημένη από τον δήθεν αριστερό λαϊκισμό, αλλά και τη «ρετρό» συντηρητική πολιτική της Δεξιάς.
  Να δουλέψουμε για να επανέλθουν η αισιοδοξία, η αξιοπρέπεια, η περηφάνια, οι καλύτερες μέρες σ’ αυτόν τον τόπο. Με νέες πολιτικές, με τομές και μεταρρυθμίσεις, με δικαιώματα και υποχρεώσεις, με ανάπτυξη και αναδιανομή του οφέλους της υπέρ των κοινωνικά αδυνάμων.
  Να πάρουμε ΤΩΡΑ ΟΛΟΙ την πρώτη θετική απόφαση συμμετοχής.
  Να ξεκινήσουμε ως πρώτο βήμα με τον διάλογο για τη Συνδιάσκεψη, που θα αποφασίσει τη Διακήρυξη, τις Πολιτικές Θέσεις, το όνομα και τα Σύμβολα του νέου φορέα.
  Το εγχείρημα χρειάζεται χρόνο και ωρίμανση, σίγουρα. Αλλά απαιτείται πάνω απ’ όλα απόφαση ευθύνης και υπέρβασης προσωπικών και κομματικών σκοπιμοτήτων και εγωισμών.
  Να τολμήσουμε λοιπόν. Εμείς θα το κάνουμε. Μαζί με τα κοινωνικά κινήματα, τις δημιουργικές δυνάμεις, τους πολίτες που θέλουν τη σύνθεση, την κοινή πορεία, που θέλουν την ισχυρή Ελλάδα μέσα στην Ευρώπη και το ευρώ.
  Μαζί με τους νέους ανθρώπους που βγήκαν στους δρόμους για να διεκδικήσουν ένα καλύτερο μέλλον.
  Συζητώντας κυρίως για το πολιτικό στίγμα, τη φυσιογνωμία, τις πολιτικές θέσεις του νέου φορέα και όχι για μηχανισμούς και σκοπιμότητες που άλλα υποκρύπτουν. ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ.
  Η κυρία Φώφη Γεννηματά είναι πρόεδρος του ΠαΣοΚ.

  ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

  Γνώμες