• Αναζήτηση
  • Αλμυρό κέικ με πολέντα

    Λουκάκος Γιάννης

    YΛΙΚΑ (για 1 μακρόστενη φόρμα του κέικ)

    120 γρ. αλεύρι

    120 γρ. πολέντα

    20 γρ. μπέικιν πάουντερ

    2 γρ. αλάτι

    45 γρ. ζάχαρη

    280 ml ξινόγαλο

    100 ml γάλα

    2 αβγά

    50 γρ. βούτυρο αγελάδος, λιωμένο, και λίγο επιπλέον, για τη φόρμα

    100 γρ. τσένταρ καπνιστό, τριμμένο

    50 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη

    ΕΚΤΕΛΕΣΗ

    Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά και τα ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός, μέχρι να σχηματιστεί ένα ομοιόμορφο μείγμα.

    Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C, βουτυρώνουμε τη φόρμα και ρίχνουμε μέσα το μείγμα να απλωθεί ομοιόμορφα.

    Ψήνουμε για περίπου 25 λεπτά.

    *Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2015.

    Αφιερώματα