• Αναζήτηση
  • Παγωτό τριαντάφυλλο, γεμάτο άρωμα και γεύση

    Σπύρος Αρτελάρης

    ΥΛΙΚΑ

    1 λίτρο γάλα

    10 αβγά, τους κρόκους     

    130 γρ. ζάχαρη         

    70 ml σιρόπι γλυκόζης

    5 γρ. σταθεροποιητής παγωτού (σε καταστήµατα µε είδη ζαχαροπλαστικής)

    100 γρ. πάστα τριαντάφυλλου (σε καταστήµατα µε είδη ζαχαροπλαστικής)

    80 ml κόκκινο χρώµα ζαχαροπλαστικής (σε καταστήµατα µε είδη ζαχαροπλαστικής) {{{ moto }}}

    ΕΚΤΕΛΕΣΗ

    Σε µια µεγάλη κατσαρόλα, σε µέτρια φωτιά, ζεσταίνουµε όλα τα υλικά, ανακατεύοντας συνεχώς µε µια κουτάλα. Ελέγχουµε τη θερµοκρασία µε το ειδικό θερµόµετρο και στους 85°C, που γίνεται η παστερίωση, αποσύρουµε από τη φωτιά.

    Αφήνουµε το µείγµα να κρυώσει, µέχρι να πέσει η θερµοκρασία του στους 4°C. Το περνάµε από την παγωτοµηχανή. Το διατηρούµε στην κατάψυξη στους -18°C.

    Αφιερώματα