• Αναζήτηση
  • Μους με κρέμα καραμελέ και «πουράκια»

    Σπύρος Αρτελάρης

    ΥΛΙΚΑ  (για 10 μικρά ποτήρια)

    1 συσκευασία κρέμα καραμελέ

    300 ml γάλα

    500 γρ. σοκολάτα της αρεσκείας μας, σε κομμάτια  

    600 ml κρέμα γάλακτος, 35% λιπαρά, χτυπημένη σε σαντιγί

    ½ συσκευασία «πουράκια» σοκολάτας

    ΕΚΤΕΛΕΣΗ

    Φτιάχνουμε την κρέμα καραμελέ σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Μοιράζουμε στα ποτήρια την καραμέλα και την κρέμα και αφήνουμε στο ψυγείο για όση ώρα αναγράφεται στη συσκευασία, μέχρι να πήξει η κρέμα.

    Σε ένα κατσαρολάκι, σε μέτρια φωτιά, αφήνουμε το γάλα να πάρει μια βράση, αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη σπασμένη σοκολάτα. Ομογενοποιούμε και στη συνέχεια ρίχνουμε τη σαντιγί και την ενσωματώνουμε απαλά με μια μαρίζ. Αφήνουμε για 1 ώρα στο ψυγείο ώστε να κρυώσει.

    Γεμίζουμε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με τη μους και τη μοιράζουμε στα ποτήρια με την κρέμα καραμελέ. Σπάμε τα «πουράκια» σοκολάτας ακανόνιστα και τα καρφώνουμε στη μους πριν από το σερβίρισμα.

    *Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 21 Iουνίου 2015.

     


    Αφιερώματα