• Αναζήτηση
  • Ζελέ φράουλα με κρέμα βασιλικού

    Σπύρος Αρτελάρης

    ΥΛΙΚΑ (για 8 ποτήρια του μπράντι)

    Για το ζελέ

    500 ml χυμό φράουλας

    80 γρ. ζάχαρη

    2 φύλλα ζελατίνης των 5 γρ. το καθένα, μαλακωμένα σε κρύο νερό και στραγγισμένα  

    Για την κρέμα

    300 ml φρέσκο γάλα

    1 ματσάκι βασιλικό

    200 ml κρέμα γάλακτος, 35% λιπαρά

    160 γρ. ζάχαρη

    2 αβγά

    45 γρ. κορν φλάουρ

    180 ml κρέμα γάλακτος, 35% λιπαρά, χτυπημένη σε σαντιγί

    8 κ.σ. νιφάδες δημητριακών ολικής άλεσης

    ΕΚΤΕΛΕΣΗ

    Ζελέ: Ζεσταίνουμε τον χυμό φράουλας με τη ζάχαρη και διαλύουμε μέσα τις ζελατίνες. Μοιράζουμε το ζελέ στα ποτήρια. Αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να σταθεροποιηθεί.

    Κρέμα: Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το γάλα μαζί με τον βασιλικό και φέρνουμε σε βρασμό. Χτυπάμε το μείγμα στο μπλέντερ μέχρι να διαλυθεί καλά ο βασιλικός και το περνάμε από σήτα.

    Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το αρωματισμένο γάλα, την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη και αφήνουμε να πάρουν μια βράση.

    Σε ένα μπολ με το σύρμα χτυπάμε τα αβγά με το κορν φλάουρ. Ρίχνουμε το 1/3 από το μείγμα του γάλακτος στο μπολ και ομογενοποιούμε. Το μεταφέρουμε στην κατσαρόλα την οποία επαναφέρουμε στη φωτιά. Χτυπάμε συνεχώς με το σύρμα μέχρι να δέσει η κρέμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά, μεταφέρουμε την κρέμα σε άλλο σκεύος, σκεπάζουμε με διαφανή μεμβράνη που να εφάπτεται στην επιφάνειά της και αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά, ώστε να κρυώσει.

    Ανακατεύουμε απαλά την κρέμα με τη σαντιγί με μια μαρίζ. Μοιράζουμε την κρέμα στα ποτήρια επάνω από το ζελέ και πασπαλίζουμε με τα δημητριακά.

    *Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 5 Απριλίου 2015.

    Αφιερώματα