• Αναζήτηση
  • ΜΙΛΦΕΪΓ- ΣΦΟΛΙΑΤΑ

    Μελόπιτα μιλφέιγ

    Σπύρος Αρτελάρης

    ΥΛΙΚΑ (για 6 ποτήρια)

    1 πακέτο ​φύλλο σφολιάτας Χρυσή Ζύμη 850 γρ.

    750 ml πλήρες γάλα

    180 γρ. ζάχαρη

    3 αβγά

    60 γρ. κορν φλάουρ

    50 γρ. θυμαρίσιο μέλι

    5 γρ. κανέλα σε σκόνη

    10 ml χυμό λεμονιού

    300 ml κρέμα γάλακτος, χτυπημένη σε σαντιγί

    EKTEΛΕΣΗ

    1 Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Βάζουμε το φύλλο σφολιάτας σε μια λαμαρίνα, το τρυπάμε με ένα πιρούνι και το ψήνουμε στον φούρνο μέχρι να αποκτήσει χρυσαφί χρώμα. Το αποσύρουμε από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει. Το σπάμε με τα χέρια μας και το κρατάμε στην άκρη.

    2 Σε μια κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά, βράζουμε το γάλα με τη ζάχαρη και παράλληλα σε ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά με το κορν φλάουρ. Οταν βράσει το γάλα, προσθέτουμε ένα μέρος του 
    – περίπου ½ ποτήρι – στο μείγμα των αβγών. Ομογενοποιούμε και ρίχνουμε το μείγμα στην κατσαρόλα.

    3 Σε χαμηλή φωτιά και χτυπώντας συνεχώς με το σύρμα βράζουμε την κρέμα μέχρι να αρχίσει να δένει. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το μέλι, την κανέλα και τον χυμό λεμονιού. Ανακατεύουμε, σκεπάζουμε με μια διάφανη μεμβράνη και αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει. Προσθέτουμε τη σαντιγί και ανακατεύουμε απαλά με τη βοήθεια μιας μαρίζ, ώστε το μείγμα της κρέμας να είναι ομοιογενές. 

    4 Μοιράζουμε στα ποτήρια τη σπασμένη σφολιάτα και στη συνέχεια την κρέμα. Επαναλαμβάνουμε, σχηματίζοντας όσες στρώσεις επιθυμούμε.

    Το μυστικό για τέλεια ψημένο φύλλο σφολιάτας!

    Αφιερώματα