• Αναζήτηση
  • Angel’s cake

    ΥΛΙΚΑ (για 1 μακρόστενη φόρμα του κέικ)

    Για το κέικ

    225 γρ. βούτυρο αγελάδος

    240 γρ. ζάχαρη

    2 κρόκους αβγών

    1 βανιλίνη

    225 γρ. μαλακό αλεύρι

    10 γρ. μπέικιν πάουντερ

    6 ασπράδια αβγών

    1 πρέζα αλάτι

    βούτυρο και αλεύρι για τη φόρμα

    Για το γλάσο

    50 γρ. βούτυρο αγελάδος

    30 γρ. κρεμώδες τυρί τύπου Philadelphia

    130 γρ. ζάχαρη άχνη

    ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

    Kέικ: Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με 150 γρ. ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και προσθέτουμε έναν έναν τους κρόκους. Αφού ενσωματωθούν στο μείγμα, αποσύρουμε από το μίξερ, ρίχνουμε τη βανιλίνη, το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ. Μεταφέρουμε το μείγμα σε μια μπασίνα.

    Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C. Στον καθαρό πλέον κάδο του μίξερ χτυπάμε σε μαρέγκα τα ασπράδια. Μόλις αρχίσουν να φουσκώνουν, προσθέτουμε το αλάτι και βροχηδόν 90 γρ. ζάχαρη. Ρίχνουμε απαλά το μείγμα της μαρέγκας στην μπασίνα με το πρώτο μείγμα, αναδιπλώνοντας με μια μαρίζ.
    Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε τη φόρμα, τη γεμίζουμε με το μείγμα του κέικ και ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά.

    Γλάσο: Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με το τυρί μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη και συνεχίζουμε το χτύπημα για μερικά λεπτά ακόμη.   

    Σύνθεση: Κόβουμε το κέικ οριζοντίως στη μέση και αλείφουμε μια λεπτή στρώση από το γλάσο. Κολλάμε πάλι το κέικ και στη συνέχεια καλύπτουμε με το υπόλοιπο γλάσο όλο το κέικ.

    *Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014.

    Αφιερώματα