• Αναζήτηση
  • Μπράουνις

    Σπύρος Αρτελάρης

    ΥΛΙΚΑ (για 1 κλασικό ταψί κουζίνας)

    6 αβγά

    250 γρ. ζάχαρη

    300 γρ. βούτυρο αγελάδος

    220 γρ. σοκολάτα της αρεσκείας σας, κατά προτίμηση μπίτερ, περιεκτικότητας 65% κακάο,
    σε κομμάτια

    100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

    180 γρ. καρύδια, χονδροκομμένα

    3 γρ. μπέικιν πάουντερ

    λίγο σιμιγδάλι, για το πασπάλισμα του σκεύους

    EKTEΛΕΣΗ

    Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε τα αβγά με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να αφρατέψουν καλά.

    Σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά λιώνουμε το βούτυρο, ρίχνουμε τη σοκολάτα και ομογενοποιούμε το μείγμα ανακατεύοντας καλά.

    Σε ένα μεγάλο μπολ ενώνουμε τα δύο μείγματα και τα ανακατεύουμε απαλά. Προσθέτουμε το αλεύρι, τα καρύδια και το μπέικιν, συνεχίζοντας το ανακάτεμα.

    Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Βουτυρώνουμε ένα ταψί και πασπαλίζουμε τον πάτο και τα τοιχώματά του με σιμιγδάλι. Απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα στο ταψί. Ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά, αφήνουμε λίγο να σταθεί και να χλιάνει και κόβουμε σε κομμάτια.

    *Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014.

    Αφιερώματα