• Αναζήτηση
  • Καροτοσαλάτα με φιστίκια Αιγίνης και πορτοκάλι

    ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα)

    75 γρ. μαύρες σταφίδες

    500 γρ. καρότο, χονδροτριμμένο

    10 γρ. σχοινόπρασο (τσάιβς), ψιλοκομμένο

    5 γρ. μάραθο, τα φυλλαράκια

    8 γρ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο

    65 γρ. μαραθόριζα (φινόκιο), σε λεπτές φέτες στο μαντολίνο

    75 γρ. πορτοκάλι, φιλεταρισμένο

    αλάτι

    25 ml χυμό λεμονιού

    75 ml χυμό πορτοκαλιού

    65 ml έ.π. ελαιόλαδο

    90 γρ. φιστίκια Αιγίνης, καθαρισμένα

    EKTEΛΕΣΗ

    Σε ένα μπολ με ζεστό νερό μουλιάζουμε τις σταφίδες για λίγα λεπτά, ώσπου να μαλακώσουν, και τις σουρώνουμε.

    Σε άλλο μπολ αναμειγνύουμε το καρότο, τις σταφίδες, το σχοινόπρασο, τον μάραθο, τον μαϊντανό, τη μαραθόριζα και το πορτοκάλι και αλατίζουμε. Ανακατεύουμε καλά τους χυμούς των εσπεριδοειδών και περιχύνουμε με το μείγμα αυτό τη σαλάτα. Την αφήνουμε να μαριναριστεί για 1 ώρα.

    Πασπαλίζουμε με τα φιστίκια Αιγίνης και σερβίρουμε.

    *Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014.

    Αφιερώματα