• Αναζήτηση
  • Φασολάκια με καρύδια και ξινομυζήθρα

    Λουκάκος Γιάννης

    YΛΙΚΑ (για 4 άτομα)

    80 ml έ.π. ελαιόλαδο

    ½ κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

    αλάτι

    1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη

    500 γρ. φρέσκα φασολάκια, μπαρμπούνια    {{{ moto }}}

    100 ml ζωμό κοτόπουλου, σπιτικό ή ψυγείου, ζεστό

    130 γρ. καρύδια, χονδροσπασμένα

    1 κ.σ. σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο

    1 κ.σ. φρέσκο δυόσμο, χονδροκομμένο

    80 γρ. ξινομυζήθρα

    ΕΚΤΕΛΕΣΗ

    Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για λίγα λεπτά μέχρι να γυαλίσει. Αλατίζουμε, προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε μέχρι να μυρίσει.

    Προσθέτουμε τα φασολάκια και τον ζεστό ζωμό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. Αλατίζουμε και προσθέτουμε τα καρύδια, το σχοινόπρασο και τον δυόσμο. Μοιράζουμε από πάνω την ξινομυζήθρα.

    *Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2014.

     

    Αφιερώματα