• Αναζήτηση
  • Σαλάτα panzanella

    ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα)

    100 γρ. χωριάτικο ψωμί της προηγούμενης ημέρας

    10 αντσούγιες, μαρινάτες, σε βάζο

    200 γρ. ντομάτες, κομμένες στα 8

    200 γρ. ντοματίνια, κομμένα στα 4

    120 γρ. κόκκινες πιπεριές, σε κυβάκια

    120 γρ. κίτρινες πιπεριές, σε κυβάκια

    40 γρ. ανθό κάππαρης

    10 γρ. φύλλα βασιλικού, χονδροκομμένα

    30 ml ξίδι από κόκκινο κρασί

    80 ml έ.π. ελαιόλαδο

    1 ντομάτα, τριμμένη

    αλάτι

    ΕΚΤΕΛΕΣΗ

    Αφαιρούμε από το ψωμί την κόρα, το ψήνουμε στη φρυγανιέρα για μερικά δευτερόλεπτα και το κόβουμε σε κύβους. Ξεπλένουμε τις αντσούγιες, τις σκουπίζουμε καλά με απορροφητικό χαρτί και τις κόβουμε σε λωρίδες.

    Ρίχνουμε τους κύβους του ψωμιού σε ένα μπολ, προσθέτουμε τις ντομάτες, τα ντοματίνια, τις πιπεριές, τις αντσούγιες, την κάππαρη και τον βασιλικό και ανακατεύουμε απαλά.

    Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε πολύ καλά το ξίδι, το ελαιόλαδο και την τριμμένη ντομάτα και περιχύνουμε τη σαλάτα. Αλατίζουμε, ανακατεύουμε ελαφρά και σερβίρουμε.

    *Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 15 Ιουνίου 2014.

     

     

    Αφιερώματα