• Αναζήτηση
  • Πουρές σελινόρριζας

    YΛΙΚΑ (για 4 άτομα)
     

    230 ml γάλα
     
    350 ml κρέμα γάλακτος
     
    600 γρ. σελινόρριζα, καθαρισμένη και κομμένη σε κύβους των 2 εκ.
     
    αλάτι
     
    1 φρέσκο κρεμμύδι, το πράσινο μέρος, ψιλοκομμένο
     
    4 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο

    ΕΚΤΕΛΕΣΗ

    Σε μια κατσαρόλα, σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία, βάζουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος και τη σελινόρριζα, σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει καλά η σελινόρριζα.

    Μεταφέρουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας στο multi και πολτοποιούμε πολύ καλά. Αλατίζουμε και περνάμε τον πουρέ από ψιλή σήτα. Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με το φρέσκο κρεμμύδι και περιχύνοντας με ελαιόλαδο.

    *Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET το Σάββατο 17 Μαΐου 2014.

    Αφιερώματα