• Αναζήτηση
  • Ρυζοσαλάτα με φρέσκα λαχανικά και τόνο

    Ζαφειράτου Μαρία

    Υλικά για 4 άτομα

    1 φλ. ρύζι Καρολίνα

    1 πιπεριά Φλωρίνης, κομμένη σε κυβάκια

    6-7 ντοματίνια, κομμένα στη μέση,

    2-3 αγγουράκια, κομμένα σε μισοφέγγαρα

    1 φλ. καλαμπόκι, βρασμένο

    μερικά φυλλαράκια μαϊντανού, κομμένα με το χέρι

    1 κ.σ. χυμό λεμονιού

    1 κονσέρβα τόνου σε νερό

    1 κ.σ. μουστάρδα

    1 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο

    ξύσμα από ένα λεμόνι, κατά προτίμηση βιολογικό

    φρεσκοτριμμένο πιπέρι

    Εκτέλεση

    Βράζουμε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Μόλις είναι έτοιμο το αδειάζουμε σε μια σαλατιέρα μαζί με τα λαχανικά, τον μαϊντανό, το ξύσμα λεμονιού και τον τόνο. Χτυπάμε σε ένα σέικερ τη μουστάρδα, το λάδι και τον χυμό λεμονιού μέχρι να ενωθούν. Περιχύνουμε με τη βινεγκρέτ, ανακατεύουμε και την αφήνουμε για 15-20 λεπτά ώστε να ενωθούν τα αρώματα. Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

    Αφιερώματα