• Αναζήτηση
 • Σύγχρονη γλυπτική δίπλα στην αρχαία στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

  Εντυπωσιακά γλυπτά της εικαστικού Αγγέλικας Κοροβέση - Καλαντίδη πρόκειται να εκτεθούν από τον Ιούνιο στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο σε μία συνομιλία της σύγχρονης τέχνης με την αρχαιότητα. Με τίτλο «Ο χρόνος, οι μορφές, οι έννοιες» και με διαστάσεις που αρχίζουν από μερικά εκατοστά ύψος (0,34 μ) για να φθάσουν ως τα 2,20 μέτρα, αυτά τα έργα, τα οποία είναι φιλοτεχνημένα κυρίως σε μπρούντζο, ορείχαλκο και ξύλο πρόκειται να τοποθετηθούν στους προθαλάμους των αιθουσών, στα περάσματα από την μία στην άλλη, ακόμη όμως και μέσα στις αίθουσες

  Εντυπωσιακά γλυπτά της εικαστικού Αγγέλικας Κοροβέση – Καλαντίδη πρόκειται να εκτεθούν από τον Ιούνιο στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο σε μία συνομιλία της σύγχρονης τέχνης με την αρχαιότητα. Με τίτλο «Ο χρόνος, οι μορφές, οι έννοιες» και με διαστάσεις που αρχίζουν από μερικά εκατοστά ύψος (0,34 μ) για να φθάσουν ως τα 2,20 μέτρα, αυτά τα έργα, τα οποία είναι φιλοτεχνημένα κυρίως σε μπρούντζο, ορείχαλκο και ξύλο πρόκειται να τοποθετηθούν στους προθαλάμους των αιθουσών, στα περάσματα από την μία στην άλλη, ακόμη όμως και μέσα στις αίθουσες.

   Το έργο «Ειρήνη» συγκεκριμένα θα στηθεί στην είσοδο του μουσείου προαναγγέλοντας την έκθεση ενώ άλλα έργα, όπως ο «Δίσκος εξέλιξης» που μοιάζει με έναν σύγχρονο δίσκο της Φαιστού, γεμάτος εικονογράμματα και γραμμικές αποδόσεις των ήχων των λέξεων θα τοποθετηθεί δίπλα στην προθήκη με τα νεολιθικά έργα. Υπάρχουν ακόμη η «Κωπηλασία» που θα στηθεί δίπλα στην προθήκη με τα κυκλαδικά, το «Πέταγμα» των πουλιών που συνομιλεί με την αρχαϊκή Νίκη, ο «Ισορροπιστής ίσως» παραπλεύρως του Διος του Αρτεμισίου, ο «Αγών» στην αίθουσα όπου δεσπόζει ο περίφημος Τζόκεϊ, οι «Πελαγίσιοι ταξιδευτές», μπροστά από το άδειο βάθρο του έφηβου των Αντικυθήρων κ. ά.

  Η έκθεση, η οποία έχει πάρει ήδη έγκριση από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο θα διαρκέσει ως τον Αύγουστο.
  Πολιτισμός