• Αναζήτηση
  • Εργένικη κουζίνα: Σαλάτα με μέντα και τσίλι

    Καυτερή και δροσερή ταυτόχρονα, η σαλάτα αυτή στέλνει ένα σαφές υπονοούµενο. Στο τέλος, θα κερδίσουν η δροσιά της µέντας και η... αναπνοή σας

    Αποστολάκης Γιάννης

    Καυτερή και δροσερή ταυτόχρονα, η σαλάτα αυτή στέλνει ένα σαφές υπονοούµενο. Στο τέλος, θα κερδίσουν η δροσιά της µέντας και η… αναπνοή σας.

    Υλικά (για 2 άτοµα)

    • 1 σαλάτα
    • 1 κόκκινη λόλα
    • 1 κόκκινη καυτερή πιπεριά (τσίλι)
    • 1 φλ. του καφέ έ.π. ελαιόλαδο
    • 1/3 φλ. του καφέ λευκό ξίδι
    • αλάτι
    • 1 κ.γ. µουστάρδα της αρεσκείας σας
    • 5 φύλλα φρέσκιας µέντας

    Εκτέλεση

    Βγάζουµε ένα ένα τα φύλλα από τη σαλάτα και τη λόλα και τα βάζουµε σε µια µπασίνα µε κρύο νερό για 10 λεπτά, ώστε να καθαρίσουν και να «ζωντανέψουν». Ξεβγάζουµε και στραγγίζουµε καλά πάνω σε πετσέτα. Κόβουµε την πιπεριά κάθετα στη µέση και αφαιρούµε τα σπόρια από το εσωτερικό της.

    Σε ένα µπολ ρίχνουµε το ελαιόλαδο, το ξίδι, λίγο αλάτι και τη µουστάρδα και τα χτυπάµε καλά µε τον αβγοδάρτη ή ένα πιρούνι. Ψιλοκόβουµε την πιπεριά και τη µέντα και τις ρίχνουµε µέσα στο ντρέσινγκ.

    Κόβουµε µε το χέρι τη σαλάτα και τη λόλα σε µεγάλα κοµµάτια, τα τοποθετούµε σε ένα µπολ, περιχύνουµε µε το ντρέσινγκ και ανακατεύουµε.

    Αφιερώματα