Με το σύνθημα «EορτάΖΩ και ψωνίΖΩ στο Ρέθυμνο» ο Εμπορικός Σύλλογος για 12η χρονιά διοργανώνει ένα εορταστικό πρόγραμμα σε μια προσπάθεια να ευαισθητοποιήσει τον εμπορικό κόσμο ώστε να βοηθήσει οικογένειες που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Αφού συνέλεξε δωροκάρτες αξίας 15 και 20 ευρώ που αφορούν κάθε είδους κατάστημα και εμπορικές επιχειρήσεις – από σούπερ μάρκετ και κρεοπωλεία μέχρι χρυσοχοεία – τις παρέδωσε στη Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, η οποία στη συνέχεια τις διέθεσε σε όσους έχουν ανάγκη.
«Μέσα από αυτή την δράση οι πολίτες, που έχουν ανάγκη θα λάβουν με αξιοπρέπεια πράγματα που έχουν ανάγκη. Το σημαντικότερο είναι ότι θα επιλέξουν μόνοι τους τα αγαθά που χρειάζονται ανάμεσα σε τρόφιμα, ρούχα, παπούτσια, παιχνίδια, βιβλία αλλά και κάποια οικονομικά κοσμήματα» αναφέρει ο κ. Μανώλης Ψαρουδάκης, πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ρεθύμνου.
Με στόχο η αγορά να γίνει ένας ελκυστικός προορισμός για όλη την οικογένεια ο Εμπορικός Σύλλογος, με την οικονομική ενίσχυση του Επιμελητηρίου και την συνεργασία άλλων φορέων (Δήμους, συλλόγους, σχολεία, τοπικάσυμβούλια, εκκλησία), δημιουργεί ένα χριστουγεννιάτικο κλίμα για τους μικρούς, αλλά και τους μεγάλους κατοίκους της πόλης. Το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων ξεκίνησε ήδη από τις 18 Δεκεμβρίου και θα διαρκέσει ως την τελευταία ημέρα του χρόνου με πλήθος εορταστικών εκδηλώσεων.
Αναλυτικά το πρόγραμμα μέχρι τη Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου:
Πέμπτη 27/12
16:00-20:00 Κέντρο Νέων Δήμου Ρεθύμνου. Τα παιδιά θα μάθουν πως να κατασκευάζουν φιγούρες Καραγκιόζη στο Εργαστήριο Φιγούρας και αμέσως μετά θα παρακολουθήσουν την Παράσταση Καραγκιόζη με τίτλο «Ο Καραγκιόζης και ο καλικάτζαρος» από τον Κρητικό Καραγκιοζοπαίχτη Νίκο Μπλαζάκη. Σε δύο γκρουπ 4-6 και 6-8 .

Σαββάτο 29/12
10:00 Καλλιθέα οδοί Κωνσταντινουπόλεως –Πορτάλιου. Η Δημοτική Φιλαρμονική Ρεθύμνου παιανίζει σε εορταστικούς ρυθμούς.
11:00-13:00 Πλατεία τεσσάρων Μαρτύρων. Τα παιδιά γράφουν το γράμμα που θα στείλουν στον Άγιο Βασίλη, με την συνοδεία Εορταστικής μουσικής.
10:00-15:00 Κέντρο Νέων Δήμου Ρεθύμνου Δημιουργική Απασχόληση για τα παιδιά. Μια πεντάωρη απασχόληση για τα παιδιά όσο οι γονείς ψωνίζουν στην αγορά. Μαθήματα Ζαχαροπλαστικής για τους νεαρούς και τις νεαρές chef με συνταγές για Χριστουγεννιάτικα κουλούρια αλλά και την παρασκευή της παραδοσιακής Βασιλόπιτας.
19.00 Δήμος Αμαρίου. Σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο του Αποδούλου. Ο μάγος μας χαρίζει θέαμα με κόλπα ταχυδακτυλουργικά με την συμμετοχή όλων των φίλων μας από την περιοχή. Θα περάσει και ο Άγιος Βασίλης να παραλάβει τα γράμματα των παιδιών για να στείλει τα πρωτοχρονιάτικα δώρα, αλλά και για να φωτογραφηθεί μαζί με τα παιδιά.
Δευτέρα 31/12
Η Δημοτική Φιλαρμονική Ρεθύμνου διασχίζει τους δρόμους του εμπορικού κέντρου της πόλης Μεγάλη Πόρτα –Αρκαδίου –Άγνωστος.
12.00-15.00 Οδός Αρκαδίου και Μελιδώνη. Η αγορά κερνά και σας καλεί να περάσετε να ευχηθούμε όλοι μαζί Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά, με ζωντανή μουσική και πολλές εκπλήξεις.