• Αναζήτηση
  • Σαλάτα με ρόκα, ανθότυρο και φουντούκια

    Υλικά για 2 άτομα
    200 γρ. baby ρόκα, πλυμένη και στραγγισμένη
    100 γρ. ανθότυρο, χοντροτριμμένο
    1 φλ. φουντούκια
    Για τη βινεγκρέτ
    3 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
    1κ.σ. λευκό μπαλσάμικο
    1κ.γ. μέλι
    1κ.γ. μουστάρδα
    αλάτι
    Εκτέλεση

    Βινεγκρέτ:
    Σε ένα μπολάκι ρίχνουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε καλά με ένα πιρούνι μέχρι να ενωθούν.

    Σαλάτα:
    Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και καβουρντίζουμε για λίγα λεπτά τα φουντούκια, ίσα να πάρουν ένα ελαφρύ χρώμα και να βγάλουν τα αρώματά τους. Αποσύρουμε από τη φωτιά, τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα σπάμε σε χοντρά κομμάτια.

    Βάζουμε τη ρόκα σε ένα μπολ, περιχύνουμε με τη βινεγκρέτ και ανακατεύουμε καλά. Πασπαλίζουμε με το ανθότυρο και τα φουντούκια και σερβίρουμε.

    Αφιερώματα