• Αναζήτηση
  • Στριφτάρια με φέτα και δυόσμο

    Υλικά για 5-6 στριφτάρια
    Για τη ζύμη
    1 κιλό αλεύρι, σκληρό
    40 γρ. μαγιά, νωπή
    30 ml έ.π. ελαιόλαδο
    20 ml λευκό ξηρό κρασί
    300-400 ml νερό, χλιαρό
    1 πρέζα ζάχαρη
    1 πρέζα αλάτι
    100 γρ. νισεστέ, για το άνοιγμα της ζύμης
    Για τη γέμιση
    300 γρ. φέτα σκληρή, τρίμμα
    100γρ. γιαούρτι, στραγγιστό
    πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
    3 φυλλαράκια δυόσμου, ψιλοκομμένα
    1-2 αβγά
    Εκτέλεση
    Γέμιση: Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά. Σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη και τα αφήνουμε στην άκρη να ενωθούν τα αρώματα.

    Ζύμη: Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε όλα τα υλικά, αφήνοντας τελευταίο το αλάτι, και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια καλή, σχετικά ελαστική, ζύμη.
    Την τυλίγουμε με διάφανη μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά για να ξεκουραστεί.
    Κατόπιν κόβουμε τη ζύμη σε 5-6 μπαλάκια και με τη βοήθεια ενός πλάστη και με τον νισεστέ τα ανοίγουμε σε λεπτά φύλλα.
    Μοιράζουμε τη γέμιση κατά μήκος στο κάτω μέρος της ζύμης, 2 εκ. από την άκρη, το κλείνουμε με το ρολάρουμε μέχρι να έχουμε ένα μακρόστενο, στριφτό μασούρι.
    Κατόπιν το τυλίγουμε σε σχήμα σαλιγκαριού. Συνεχίζουμε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα υλικά, τυλίγουμε τα στριφτάρια σε κομμάτια διάφανης μεμβράνης και τα διατηρούμε στην κατάψυξη.
    Οποτε θέλουμε, τα τηγανίζουμε όπως είναι σε καυτό λάδι ή τα ψήνουμε στους 190°C για περίπου 20 λεπτά.
    Tip
    Αν η φέτα είναι πολύ αλμυρή, προσθέτουμε λίγο παραπάνω γιαούρτι.
    Αφιερώματα