• Αναζήτηση
 • Δράσεις εθελοντών στον Βύρωνα

  Μετά από πρωτοβουλία πολιτών του δήμου Βύρωνα ξεκίνησε η σύσταση κοινωνικού ιατρείου και φαρμακείου, τα οποία θα καλύπτουν τις ανάγκες όχι μόνο των ανασφάλιστων πολιτών του Βύρωνα αλλά και των όμορων περιοχών

  Κούσουλα Πέρσα
  Μετά από πρωτοβουλία πολιτών του δήμου Βύρωνα ξεκίνησε η σύσταση κοινωνικού ιατρείου και φαρμακείου, τα οποία θα καλύπτουν τις ανάγκες όχι μόνο των ανασφάλιστων πολιτών του Βύρωνα αλλά και των όμορων περιοχών.
  «Αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε ένα κοινωνικό ιατρείο και μαζί ένα κοινωνικό φαρμακείο για να βοηθήσουμε τους άπορους, τους άνεργους και τους επαγγελματίες που έχασαν την δουλειά τους. Έτσι, έχουμε ξεκινήσει από τον Ιούνιο και συλλέγουμε  φάρμακα και υγειονομικό υλικό από φαρμακεία, τα οποία μας ειδοποιούν για ότι φάρμακα τους φέρνουν οι πολίτες» αναφέρει ο κ. Δημήτρης Σουλιώτης, συντονιστής του κοινωνικού ιατρείου και φαρμακείου στον Βύρωνα.
  Όσον αφορά το κοινωνικό ιατρείο εν αρχή θα ακολουθήσει μια διαφορετική σύσταση από τα υπόλοιπα κοινωνικά ιατρεία, τα οποία έχουν συσταθεί μέχρι σήμερα. «Σκοπός μας είναι να συσταθεί ένα δίκτυο εθελοντών ιατρών, οι οποίοι θα μας ενημερώσουν για τα πόσα ανασφάλιστα άτομα θα μπορούν να δέχονται στα ιατρεία τους δωρεάν κάθε μήνα και έτσι θα τους ενημερώνουμε για να τους επισκέπτονται» προσθέτει.
  Το Κοινωνικό Φαρμακείο δεν αφορά μόνο το Βύρωνα, αλλά καλύπτει τις ανάγκες των ανασφάλιστων πολιτών σε όλες τις  όμορες περιοχές και τους δήμους όπως στο Παγκράτι, στον Βύρωνα, στον Υμηττό, στη Δάφνη, στη Νέα Σμύρνη, στην Καισαριανή, στου Ζωγράφου, και στον Χολαργό ανεξάρτητα από τον τόπο κατοικίας τους.
  Οι ασθενείς θα μπορούν να επισκέπτονται τους γιατρούς εφόσον  θα έχουν εφοδιαστεί με την σχετική κάρτα, την οποία θα τους χορηγεί η Γραμματεία της Πρωτοβουλίας.
  «Θέλουμε ακόμη να εντοπίσουμε εξεταστικά κέντρα, φαρμακευτικές εταιρείες αλλά και εταιρείες, που έχουν ιατρικά εργαλεία και υλικά προκειμένου να μας στηρίξουν στην σύσταση του ιατρείου και του φαρμακείου. Ακόμη, επιδιώκουμε την ενημέρωση του κόσμου από τα φαρμακεία για να προσφέρουν τα μη ληγμένα φάρμακα στο κοινωνικό φαρμακείο» τονίζει ο κ. Σουλιώτης και προσθέτει «Καλούμε όλους τους πολίτες του Βύρωνα να στηρίξουνε την προσπάθεια της ίδρυσης του Κοινωνικού Ιατρείου και Φαρμακείου και να βοηθήσουν στην λειτουργία του με όποιο τρόπο θα μπορούσε ο καθένας».
   Το κοινωνικό φαρμακείο θα ξεκινήσει την λειτουργία του στις 30 Οκτωβρίου και  θα στελεχώνεται από εθελοντές φαρμακοποιούς. Θα λειτουργεί από την Δευτέρα μέχρι την Παρασκευή 10.00 με 13.00 και Τετάρτη μέχρι Παρασκευή  17.00 με 18.30.
  Οι υπηρεσίες του κοινωνικού ιατρείου αναμένεται να ξεκινήσουν στα τέλη Νοεμβρίου, εφόσον θα έχει συσταθεί το δίκτυο των εθελοντών ιατρών.
  Η Πρωτοβουλία των κατοίκων καλούν όσους γιατρούς θέλουν να συμμετέχουν εθελοντικά προσφέροντας μία ή δύο ώρες την εβδομάδα για να δέχονται δωρεάν στο ιατρείο τους ανασφάλιστους πολίτες να επικοινωνούν με τον κ. Δ. Σουλιώτη στα 210 76 28 209, 6977-748431.
   Τα φάρμακα μπορείτε να τα δίνετε:
  ∙      Στην έδρα του Κοινωνικού Φαρμακείου, Ελλησπόντου 12 στο Βύρωνα, Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή από ώρα 10 π.μ -12 μ.
  ∙      Στην ειδική ομάδα εθελοντών του Κοινωνικού Φαρμακείου: Αναστασία 6948-175441, Βασίλης 6975-902702, Δημήτρης 6977-747431, Ζωή 6978-620332,  Ρένα 6977-482324, Σταμάτης 6984-026656, Χρύσα 6947-834279 καθημερινές από ώρα 5.30 έως 7.30 μ.μ και egmont1937@gmail.com. Τους ειδοποιείτε και έρχονται να πάρουν τα φάρμακα από όπου τους υποδειχθεί.
  ∙      Στο  Φαρμακείο της γειτονιάς ή σε κινήσεις και οργανώσεις, που στηρίζουν την προσπάθεια, αφού προηγυμένως ειδοποιήσετε σχετικά την Πρωτοβουλία.
  Η έδρα του Κοινωνικού Φαρμακείου είναι Ελλησπόντου 12 στον Βύρωνα (απέναντι από το υποθηκοφυλακείο) και τα τηλέφωνα επικοινωνίας είναι 210- 7628209 και 6977 – 747431. Ακόμη μπορείτε να στείλετε email στην ηλεκτρονική διεύθυνση: Egmont1937@gmail.com.
  Αγροτικά προϊόντα «Χωρίς Μεσάζοντες» στο Βύρωνα
  Λάδι, μέλι, όσπρια, αλεύρι, ζυμαρικά και τυροκομικά «χωρίς μεσάζοντες» θα έχουν τη δυνατότητα να προμηθευτούν οι κάτοικοι του Βύρωνα το Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012 στο άλσος της Αγίας Τριάδας (Λαμπηδόνα) μέσω της κίνησης «Πολίτες του Βύρωνα». Οι παραγγελίες ολοκληρώνονται την Πέμπτη 11 Οκτωβρίου και ήδη η ανταπόκριση του καταναλωτικού κοινού έχει ξεπεράσει τις προβλέψεις των διοργανωτών.
  Οι παραγγελίες υποβάλλονται σε ειδική φόρμα στο blog της κίνησης, η οποία βρίσκεται στο επάνω δεξιά μέρος της σελίδας. Όσοι δεν έχουν δυνατότητα πρόσβασης στο διαδίκτυο μπορούν να παραγγείλουν τα προϊόντα που επιθυμούν στο άλσος της Αγίας Τριάδας, καθημερινά έως την Πέμπτη και ώρες18.00 – 20.00 το απόγευμα.
  Συγκεκριμένα τα προϊόντα που πρόκειται να πωληθούν είναι τα εξής:
  ∙      Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο από την Αρχαία Ολυμπία. Η συσκευασία των 5 λίτρων 14 ευρώ
  ∙      Θυμαρίσιο μέλι από τα Σφακιά, με τιμή 8,5 ευρώ/ κιλό και 16 ευρώ / 2 κιλά
  ∙      Ανθόμελο από τη Ροδόπη με τιμή 6,5 ευρώ / κιλό
  ∙      Φάβα και φασόλια Φενεού, η συσκευασία των 2 κιλών 5 ευρώ
  ∙      Φακές Φαρσάλων, η συσκευασία των 3 κιλών 5 ευρώ
  ∙      Αλεύρι για όλες τις χρήσεις από σκληρό σιτάρι κατηγορίας Μ από το Κριεκούκι Αττικής, η συσκευασία των 5 κιλών 3 ευρώ
  ∙      Λαζάνια, χυλοπίτες, κριθαράκι, τραχανάς από το Κριεκούκι, η συσκευασία του ενός κιλού 2,7 ευρώ
  ∙      Λευκό τυρί (φέτα) Ρεθύμνου από αιγοπρόβειο γάλα, η συσκευασία των 2,5 κιλών σε άλμη 15 ευρώ
  ∙      Γραβιέρα και κεφαλοτύρι Ρεθύμνου σε συσκευασία vacuum του ενός κιλού με 9,5 ευρώ
  Αφιερώματα