• Αναζήτηση
 • Το Facebook «σώζει» τραυματισμένα ζώα

  «Φούριες» έχουν το τελευταίο δίμηνο στον Σταθμό Α´ Βοηθειών συλλόγου προστασίας και περίθαλψης άγριων ζώων «ΑΝΙΜΑ». Τον Μάιο έγιναν συνολικά 339 εισαγωγές τραυματισμένων άγριων ζώων ενώ μόνο μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου κατέφθασαν περίπου 130 νέοι «φιλοξενούμενοι». Μεταξύ αυτών και πολλά απειλούμενα είδη όπως είναι ο ασπροπάρης, ο μαυρόγυπας κ.ά

  Τράτσα Μάχη

  «Φούριες» έχουν το τελευταίο δίμηνο στον Σταθμό Α´ Βοηθειών συλλόγου προστασίας και περίθαλψης άγριων ζώων «ΑΝΙΜΑ». Τον Μάιο έγιναν συνολικά 339 εισαγωγές τραυματισμένων άγριων ζώων ενώ μόνο μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου κατέφθασαν περίπου 130 νέοι «φιλοξενούμενοι». Μεταξύ αυτών και πολλά απειλούμενα είδη όπως είναι ο ασπροπάρης, ο μαυρόγυπας κ.ά.

  «Η αναπαραγωγική περίοδος είναι στο φόρτε της και η ΑΝΙΜΑ, με ανοιχτό καθημερινά σε δωδεκάωρη βάση το Σταθμό, με πολλούς νέους εθελοντές και βοηθούντος του Facebook, χάρη στο οποίο έχει γίνει ήδη πολύ γνωστή στους κατοίκους της Αθήνας και όχι μόνον», λέει η αντιπρόεδρος του «ΑΝΙΜΑ» κυρία Μαρία Γανωτή. Όπως εξηγεί η ίδια ο αριθμός των ζώων που δέχονται έχει αυξηθεί πολύ τελευταία χάρη στα κοινωνικά δίκτυα μέσα από τα οποία γίνεται γνωστό το έργο του συλλόγου.

  «Η κρίση πλήττει και τους μη κερδοσκοπικούς φορείς. Το περιβάλλον και η άγρια ζωή δεν είναι πλέον στην ατζέντα της πολιτείας, όμως η ευαισθησία των συμπολιτών μας αυξάνεται και όλο και περισσότεροι δεν θέλουν να αφήσουν ένα πλάσμα της φύσης αβοήθητο. Μάλιστα, αρκετοί οικονομικοί μετανάστες έχουν προστεθεί σε όσους φέρνουν ζώα στο Σταθμό», επισημαίνει η κυρία Γανωτή.

  Οι εθελοντές που βοηθούν στον Σταθμό είναι συνήθως νέοι επιστήμονες, άνεργοι, οι οποίοι αναζητούν έναν εναλλακτικό τρόπο για να αξιοποιούν τον, κατ´ ανάγκην, ελεύθερο χρόνο τους.

  Αφιερώματα