• Αναζήτηση
 • Το φωτογραφικό λεύκωμα της Chanel

  O καλλιτεχνικός διευθυντής του γαλλικού οίκου Chanel, Καρλ Λάγκερφελντ πρωτοτυπεί αυτή τη φορά με την έκδοση ενός λευκώματος.

  Σε συνεργασία με την μέχρι πρώτινος διευθύντρια της γαλλικής Vogue, Καρίν Ρόιτφελντ δημιούργησαν ένα φωτογραφικό λεύκωμα με τον τίτλο «The Little Black Jacket», με θέμα το  γνωστό σε όλους μας μαύρο σακάκι!

  Είναι αναμφισβήτητα ένα από τα σημαντικότερα και πιο ιστορικά κομμάτια του οίκου, που συμβολίζει την κλασική κομψότητα ακόμη και τώρα.  Σχεδιάστηκε τη δεκαετία των 50s από την ίδια την Cοco Chanel και από τότε παρουσιάζεται κάθε σεζόν, σε διαφορετικές εκδοχές.  

  Στο φακό του κάιζερ της μόδας πόζαραν πολλές γυναίκες της showbiz. Οι πιο χαρακτηριστικές είναι οι Σάρα Τζέσικα Πάρκερ, Τζόρτζια Μέι Τζάγκερ, Βανέσα Παραντί και Αλίς Ντελάλ.Ὀλες φόρεσαν το μαύρο σακάκι με το δικό τους μοναδικό τρόπο.

  Το πιο ενδιαφέρον μέρος του λευκώματος είναι η φωτογράφηση της ίδιας της Καρίν Ρόιτφελντ. Μια ακριβής αναπαράσταση της Coco Chanel, με το ίδιο καπέλο, κολιέ, τσιγάρο αλλά και στιλ.  

  Δείτε το making of και ακούστε τον Καρλ Λάγκερφερντ να λέει τους λόγους που λατρεύει το συγκεκριμένο σακάκι

  Αφιερώματα