• Αναζήτηση
 • Αλλο «τι κόμμα είσαι» και άλλο «τι ψηφίζεις»; Κάντε το τεστ

  Οταν το πολιτικό σκηνικό διευρύνεται και οι πολιτικές και κομματικές απόψεις διαχέονται σε κόμματα και λοιπούς πολιτικούς σχηματισμούς, είναι λογικό κάποιες φορές η πολιτική ιδεολογία να χάνει το μονοπάτι της

  Παυλίδου Δώρα

  Οταν το πολιτικό σκηνικό διευρύνεται και οι πολιτικές και κομματικές απόψεις διαχέονται σε κόμματα και λοιπούς πολιτικούς σχηματισμούς, είναι λογικό κάποιες φορές η πολιτική ιδεολογία να… χάνει το μονοπάτι της.

  Τις τελευταίες μέρες, κυκλοφορεί στο Διαδίκτυο, ένα ερωτηματολόγιο το οποίο «αποκαλύπτει» την πολιτική τοποθέτηση όποιου επιλέξει να το συμπληρώσει

  Πρόκειται για ένα ερωτηματολόγιο 20 ερωτήσεων το οποίο ο χρήστης καλείται να συμπληρώσει προκειμένου η μεθοδολογία να τοποθετήσει στον πολιτικό χάρτη το στίγμα του ερωτηθέντα. Παράλληλα, αποπειράται να απαντήσει στο ερώτημα: «Τι κόμμα είμαι;».

  Οι πρώτες 10 ερωτήσεις αφορούν θέματα προσωπικής ελευθερίας, ενώ οι επόμενες 10 αφορούν ζητήματα οικονομικής ελευθερίας. Από τις απαντήσεις προσδιορίζεται η ιδεολογική τοποθέτηση του ατόμου.

  Το τεστ αυτό, προέκυψε από μια ιδέα του μηχανικού τηλεπικοινωνιών Δρ. Απόστολου Γεωργιάδη και υλοποιήθηκε με τη βοήθεια του δημοσιογράφου Μανώλη Ανδριωτάκη: «Γνωρίζουμε χρόνια τον χάρτη Nolan όμως δεν υπήρχε προσαρμοσμένος στα ελληνικά δεδομένα. Ετσι, σκεφτήκαμε κάποιες ερωτήσεις που θα ταίριαζαν στην ελληνική κατάσταση. Από το feedback που παίρνουμε από τους χρήστες, η πλειοψηφία όντως εντάσσεται στο πλαίσιο που θεωρούσε και γνώριζε ότι βρίσκεται. Υπάρχει ένα μικρό ποσοστό που μας λέει ότι εκπλήσσεται με τη θέση που του δίνει το τεστ μας και τον βάζει σε σκέψεις και προβληματισμό», δηλώνει ο κ. Ανδριωτάκης.

  Επίσης οι δημιουργοί του site καλούν ανοιχτά και τα κόμματα να απαντήσουν στo ερωτηματολόγιο προκειμένου να είναι πιο ακριβείς οι θέσεις τους στο πολιτικό φάσμα . Μέχρι στιγμής το έχουν κάνει μόνο οι Οικολόγοι – Πράσινοι. «Σκοπός μας είναι σε λίγες μέρες να διευρύνουμε το ερωτηματολόγιο με ερωτήσεις που θα μας στείλουν οι πολίτες και να τις απευθύνουμε στα κόμματα πια» αναφέρει.

  Οι δημιουργοί του site επισημαίνουν ότι δεν πρόκειται για έρευνα γνώμης για αυτό και τα αποτελέσματα δεν δημοσιοποιούνται. Επιπλέον τα στοιχεία των χρηστών δεν συλλέγονται (ip, όνομα, λοιπά στοιχεία) και είναι εντελώς ανώνυμο.

  Κάντε το τεστ

  Περισσότερες πληροφορίες για την εφαρμογή

  Πολιτική