Ξεφυλλίζω το νέο βιβλίο «Γλυκίσματα και Κεράσματα» και σκέφτομαι πως κάποιες φορές αρκούν το μεράκι και το ταλέντο μερικών ανθρώπων για να σε χορτάσουν με μια εικόνα και μια συνταγή. Τη διαβάζεις, τη βλέπεις και σε γεμίζουν αυτόματα μυρωδιές και γεύσεις από κανέλα, σοκολάτα, κλημεντίνες, βανίλια, λεμόνια…

Κάπου εκεί λες: «Την Κυριακή θα δοκιμάσω να φτιάξω την μπουγάτσα». Δεν έχουν όλα τα βιβλία συνταγών την ικανότητα να σε παρασύρουν από τον καναπέ στην κουζίνα. Το συγκεκριμένο όμως την έχει και με το παραπάνω.

Από την κουζίνα του ιστορικού ξενοδοχείου Poseidonion Grand Hotel στις Σπέτσες, μας ήρθαν 24 τρόποι για να φτιάξουμε γλυκά που καθώς φαίνεται καλύπτουν όλες τις προτιμήσεις: Με σοκολάτα, με φρούτα, με αβγά, αλλά και παραδοσιακά γλυκίσματα. Επίσης μικρές και χρήσιμες συμβουλές προετοιμασίας συμπεριλαμβάνονται για κάθε κατηγορία ξεχωριστά.

Μια καλαίσθητη και προσεγμένη έκδοση που όχι μόνο θα σας φανεί χρήσιμη στην παρασκευή γλυκισμάτων, αλλά σίγουρα θα πάρει μια θέση στο τραπεζάκι του σαλονιού.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι μέρος των εσόδων από τις πωλήσεις θα διατεθούν στο Σωματείο Καραβομαραγκών Σπετσών, με στόχο την προστασία της ιδιαίτερης αυτής τέχνης και της παράδοσης του νησιού.

Το βιβλίο «Γλυκίσματα και Κεράσματα», από την κουζίνα του Poseidonion Grand Hotel, 2012, σελ. 94, θα το βρείτε σε επιλεγμένα βιβλιοπωλεία (όπως Ιανός, Παπασωτηρίου, Ελευθερουδάκης, Libro) και στη ρεσεψιόν του ξενοδοχείου και κοστίζει 25 ευρώ.