Toν Ιούνιο του 1962, οΕυστάθιος Μπίτσικας από τη Μεσσηνία, μετά από χρόνια εμπειρίας σε σφαγεία και κρεοπωλεία, ανοίγει το δικό του μαγαζί στην Πεύκη, όταν ακόμη η περιοχή έβρισκες κυρίως χωράφια.

Τα καλής ποιότητας κρέατα και η ευγενική εξυπηρέτηση δημιούργησαν γρήγορα έναν σταθερό κύκλο πελατών, αλλά και προμηθευτών, που με την πάροδο του χρόνου μεγάλωνε και αναπτυσσόταν όπως ακριβώς και η ίδια η Πεύκη.

Το 2000 το κρεοπωλείο πέρασε στα χέρια του υιού της οικογενείας, Παναγιώτη Μπίτσικα, και μετακόμισε σε έναν μεγαλύτερο χώρο, επί της οδού Αγίου Παντελεήμονος 1, στην ίδια πάντοτε περιοχή.

Αυτή ήταν και η μόνη αλλαγή, καθώς όλα τα άλλα παρέμειναν ως είχαν. «Η σχέση μου με τους προμηθευτές μου από Τρίκαλα, Ορεστιάδα, Τρίπολη και Εύβοια, μετά από τόσα χρόνια δεν είναι απλά τυπική, είμαστε φίλοι».

Οσο για τους πελάτες; «Μπορεί να δουλεύω και με παραγγελίες, αλλά προτιμώ ο πελάτης να έρχεται από εδώ, να μου εξηγεί τι θέλει για να μπορώ να τον εξυπηρετήσω όσο καλύτερα μπορώ».

Το κρεοπωλείο όπως του πρέπει, απλό και πεντακάθαρο. Μοναδική «εικαστική παρέμβαση», μία φωτογραφία από το παλιό κρεοπωλείο του πατέρα του κρεμασμένη στον τοίχο.

Η κοπή των κρεάτων γίνεται πάντοτε παρουσία του πελάτη. Οση ώρα βρίσκομαι στον χώρο, οι πελάτες εξυπηρετούνται από τον Παναγιώτη ενώ η εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του είναι κάτι παραπάνω από εμφανής.

Εκτός από φρέσκα κρέατα, στο κρεοπωλείο θα βρείτε και δικές του συνταγές, «της μαμάς» όπως τις ονομάζει. Καλοφτιαγμένα μπιφτέκια από κοτόπουλο, αλλά και μοσχάρι, γεμιστά ρολά, καλαμάκια κοτόπουλου, κεμπάπ, τηγανιές και κλέφτικο, όλα έτοιμα για μαγείρεμα.

Τέλος υπάρχει και μια γωνιά – παντοπωλείο, με χυλοπίτες, τραχανά και μανέστρα από το παραδοσιακό εργαστήρι του Κώστα Μπισμπίκη από τη Λαμία, σπιτική σάλτσα από το εργαστήρι του Γιώργου Τσιρόπουλου στη Νάουσα, γλυκά του κουταλιού από τον γυναικείο αγροτουριστικό συνεταιρισμό Πορταριάς Πηλίου, ζυμαρικά Melco από την Κρήτη, μέλι της παραγωγού Ρούλας Πουρνάρα από τον Παρνασσό, καθώς και κρασί και τσίπουρο του Βασίλη Αγραφιώτη από τον Τύρναβο.

Kρεοπωλείο η Πεύκη, Αγ. Παντελεήμονος 1, Πεύκη, τηλ.210 8026 370