Στο πλευρό των απεργών εργαζομένων της Ελληνικής Χαλυβουργίας θα βρεθεί τις επόμενες μέρες η «Hasta la Victoria Siempre». Το Σάββατο (10/12)στον προαύλιο χώρο του εργοστασίου θα γίνει συζήτηση με θέμα «το ποδόσφαιρο και η κοινωνία στην περίοδο της κρίσης». Την Τετάρτη (14/12) στον ίδιο χώρο θα οργανωθεί συναυλία με τους Βασίλη Λέκκα και Βασίλη Μιχαηλίδη, ενώ το απόγευμα της ίδια μέρας θα ακολουθήσει ποδοσφαιρικός αγώνας της «Hasta» με την ομάδα των απεργών στο γήπεδο του Αίαντα (στην παραλία του Ασπροπύργου), όπου θα δώσουν το παρόν ονόματα που τίμησαν επί χρόνια το ελληνικό ποδόσφαιρο σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.

Η «Hasta la Victoria Siempre» σε ανακοίνωση που εξέδωσε με τίτλο «Στις δύσκολες μέρες που περνάμε» και μότο τη φράση του Τσε Γκεβάρα «αν κάπου στην υφήλιο κάποιος συνάνθρωπός μας υποφέρει και αδικείται, τότε πρέπει να συμπάσχουμε και να πολεμάμε για αυτό» αναφέρει:
«Η οικονομία βιώνει μια βαθιά κρίση και οι δύσκολες μέρες που γεννάει αυτή η κατάσταση δεν πρέπει να γονατίσουν τους εργαζόμενους. Η ανθρωπιστική κοινωνική αθλητική κίνηση Hasta la Victoria Siempre εκφράζοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη της, συμπαραστέκεται στον απεργιακό αγώνα των 400 εργαζομένων στην Ελληνική Χαλυβουργία. Μετά από συνεννόηση με τη διοίκηση του σωματείου εργαζομένων, τα μέλη του οποίου βρίσκονται ήδη σε απεργιακή κινητοποίηση διαρκείας, η Hasta θα συμμετάσχει την ερχόμενη Τετάρτη (14/12) και ώρα 14.30 στη μικρή συναυλία στον χώρο της απεργίας με τον Βασίλη Λέκκα, τον πόντιο τραγουδιστή Βασίλη Μιχαηλίδη και ποντιακό χορευτικό συγκρότημα. Στη συνέχεια στο γήπεδο του Αίαντα, στην παραλία Ασπροπύργου, θα διεξαχθεί ποδοσφαιρικός αγώνας αλληλεγγύης με τους απεργούς. Ειδικά για αυτή την εκδήλωση η ομάδα της Hasta la Victoria Siempre θα υποστηριχθεί και από παλαίμαχους ποδοσφαιριστές της Προοδευτικής.

Στην ποδοσφαιρική αναμέτρηση μεταξύ άλλων αναμένεται να δώσουν το παρών οι Μίμης Παπαϊωάννου, Σάββας Παπάζογλου, Στέλιος Σεραφείδης, Μιχάλης Συμιγδαλάς, Νίκος Σαργκάνης, Ηλίας Ατματζίδης, Χουάν Ρότσα, Δημήτρης Σαραβάκος, Κώστας Μπατσινίλας, Σάββας Κωφίδης, Ηλίας Πουρσανίδης, Λουκάς Καραδήμος, Νίκος Μάλλιαρης, Κώστας Παντέλης, Περικλής Παπαναγής, ο διεθνής διαιτητής Τάσος Κάκος, ο βολεϊμπολίστας Γιώργος Ντράγκοβιτς, ο δημοσιογράφος Νίκος Μπογιόπουλος, οι τραγουδιστές Βασίλης Λέκκας, Βασίλης Μιχαηλίδης, οι ηθοποιοί Ηλίας Λογοθέτης, Γιάννης Μποσταντζόγλου, Γιάννης Ζουμπαντής, Γιάννης Παπαθανάσης και Τάκης Βαμβακίδης.

Η Hasta la Victoria Siempre απευθύνει δημόσια έκκληση και καλεί όλους τους φορείς του ποδοσφαίρου να ενισχύσουν τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην Ελληνική Χαλυβουργία που στην πλειοψηφία τους είναι φίλαθλοι-αιμοδότες του ποδοσφαίρου, ώστε να βοηθηθούν στις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που βιώνουν.
Το Σάββατο (10/12 στις 12 μ) θα διεξαχθεί συζήτηση στον προαύλιο χώρο του εργοστασίου της Ελληνικής Χαλυβουργίας με θέμα: το ποδόσφαιρο και η κοινωνία στην περίοδο της κρίσης».