• Αναζήτηση
 • Το τρίο Γκιτάρα

  Όλοι γνωρίζαμε τις δέκα μέρες που συγκλόνισαν τον κόσμο. Μόλις ζήσαμε τις τρεις μέρες που συγκλόνισαν τη χώρα. Τα γεγονότα είναι λίγο πολύ γνωστά. Στη συνηθισμένη πια συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο Πρωθυπουργός, θιασώτης των κοινωνικών συναναστροφών υψηλού επιπέδου, φαίνεται ότι άφησε να φανεί το παράπονό του για την απροθυμία των υπόλοιπων πολιτικών αρχηγών να πάρουν και αυτοί μέρος στην παρέα.

  Το τρίο Γκιτάρα | tovima.gr

  Όλοι γνωρίζαμε τις δέκα μέρες που συγκλόνισαν τον κόσμο. Μόλις ζήσαμε τις τρεις μέρες που συγκλόνισαν τη χώρα. Τα γεγονότα είναι λίγο πολύ γνωστά. Στη συνηθισμένη πια συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο Πρωθυπουργός, θιασώτης των κοινωνικών συναναστροφών υψηλού επιπέδου, φαίνεται ότι άφησε να φανεί το παράπονό του για την απροθυμία των υπόλοιπων πολιτικών αρχηγών να πάρουν και αυτοί μέρος στην παρέα. Επικοινώνησε, λοιπόν, τηλεφωνικά με τον αρχηγό της αντιπολίτευσης και του πρότεινε να γίνει πρωθυπουργός στη θέση του, υπό τον όρο ότι θα αναλάβει αυτός να επισκέπτεται τον πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ο κ. Σαμαράς δέχτηκε, γιατί, ανάμεσα σε άλλα, η προεδρία της Δημοκρατίας βρίσκεται δυο βήματα από το σπίτι του. Δυστυχώς όμως τα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος δεν συμφώνησαν με αυτήν τη σωτήρια προοπτική και ζήτησαν τη σύγκλιση της κοινοβουλευτικής ομάδας, όπου χειροκροτούσαν με πάθος τον αρχηγό τους, για να δηλώσουν τη ριζική τους διαφωνία με τις αποφάσεις του.
  Στον μνημειώδη λόγο του, αυτόν που έχει πια σχεδόν μάθει απέξω και τον εκφωνεί σε όλες τις περιστάσεις, ο κ. Παπανδρέου απέδειξε όχι μόνο ότι ελέγχει πλήρως την κατάσταση, αλλά ακόμη ότι έχει κατανοήσει εις βάθος την πραγματική αιτία του κινήματος των αγανακτισμένων πολιτών : η μύχια ανησυχία τους, πράγματι, ήταν η αρραγής ενότητα του ΠΑΣΟΚ, γιατί χωρίς την ατσάλινη συνοχή και την πειθαρχία του η χώρα δεν μπορεί να πάει μπροστά. Τώρα που η ενότητα είναι πια γεγονός, όπως το απέδειξε ο καταιγιστικός ανασχηματισμός της κυβέρνησης, οι αγανακτισμένοι ησύχασαν και εάν εξακολουθούν να μένουν στις πλατείες και να διαδηλώνουν, το κάνουν πια για να εκφράσουν τον ενθουσιασμό τους και την τρελή χαρά που τους διακατέχει. Εκτός όμως από τον λαό, ο άλλος πραγματικός νικητής είναι ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος : και Αντιπρόεδρος και Υπουργός Οικονομικών και Τσάρος της οικονομίας, μόνο για τους κακόβουλους θα μπορούσε να θυμίζει την περίφημη γριά, που επειδή κάηκε από το κουρκούτι φυσάει συνεχώς το γιαούρτι. Τέλος καλό, όλα καλά. Η χώρα βαδίζει ενωμένη στη σωτηρία της, σαν τον σκληρό πυρήνα αγαπημένης οικογένειας. Ή, απλούστερα, από το Τρίο Γκιτάρα που μας διασκέδαζε στο τρίο κατάρα που μας απειλεί.

  Γνώμες