• Αναζήτηση
 • Γιώργος Παπαδάκης Κάτι τρέχει με τον Γιώργο;

  Από το περασμένο καλοκαίρι δημοσιεύματα στον Τύπο και (κυρίως) στα blogs έκαναν λόγο για απο χώρηση του Γιώργου Παπαδάκη από την πρωινή ζώνη του Αntenna, του καναλιού στο οποίο ο δημοσιογράφος εργάζεται με επιτυχία για περισσότερο από 20 χρόνια. Κάτι η επικείμενη λήξη του συμβολαίου του στις 31 Δεκεμβρίου 2011, κάτι τα σενάρια που, ένεκα οικονομικής κρίσης, ήθελαν τα αφεντικά να του προτείνουν δραματική μείωση των αποδοχών του - τόσο δραματική που δύσκολο να τη δεχθεί, δεδομένου ότι η αμοιβή του έχει ήδη συρρικνωθεί (τετράκις, ακούγεται)-, και το δράμα (άλλο ένα δράμα από εκείνα στα οποία αρέσκεται το τηλεοπτικό κοινό) στήθηκε.

  Από το περασμένο καλοκαίρι δημοσιεύματα στον Τύπο και (κυρίως) στα blogs έκαναν λόγο για απο χώρηση του Γιώργου Παπαδάκη από την πρωινή ζώνη του Αntenna, του καναλιού στο οποίο ο δημοσιογράφος εργάζεται με επιτυχία για περισσότερο από 20 χρόνια. Κάτι η επικείμενη λήξη του συμβολαίου του στις 31 Δεκεμβρίου 2011, κάτι τα σενάρια που, ένεκα οικονομικής κρίσης, ήθελαν τα αφεντικά να του προτείνουν δραματική μείωση των αποδοχών του – τόσο δραματική που δύσκολο να τη δεχθεί, δεδομένου ότι η αμοιβή του έχει ήδη συρρικνωθεί (τετράκις, ακούγεται)-, και το δράμα (άλλο ένα δράμα από εκείνα στα οποία αρέσκεται το τηλεοπτικό κοινό) στήθηκε. Με τους Γιώργο Καραμέρο και Σπύρο Χαριτάτο να φέρονται ως οι κύριοι υποψήφιοι που θα αντικαθιστούσαν τον «παλιό». Αλλά και με τον «παλιό» να επιβεβαιώνει το «ο παλιός είναι αλλιώς» – τουλάχιστον πιο ψύχραιμος, όταν γύρω του όλα βράζουν- συνεχίζοντας τις καλοκαιρινές διακοπές του και αποφεύγοντας να απαντήσει παρά αφήνοντας το κανάλι να το κάνει με δελτίο Τύπου: «Ο ΑΝΤ1 διαψεύδει κατηγορηματικά τα όποια σχόλια περί πρόωρης διακοπής της συνεργασίας του με τον Γιώργο Παπαδάκη. […] Ο ΑΝΤ1 εκτιμά πολύ την προσφορά του και επί είκοσι χρόνια αποδεικνύει με κάθε ευκαιρία την εκτίμησή του αυτή. Πέρα από αυτό, όμως,ο ΑΝΤ1 κάνει σχέδια και προσδοκά ακόμη περισσότερα από αυτή τη συνεργασία στο μέλλον».

  Ο Οσκαρ Γουάιλντ και ο «δάσκαλος»
  Μερικούς μήνες αργότερα ο Γ. Παπαδάκης αποφασίζει να δώσει τη δική του απάντηση. Σε πρόσφατη συνέντευξή του σε κυριακάτικη εφημερίδα, όταν είδε ότι οι φήμες περί διαζυγίου του με το κανάλι του Μίνωα Κυριακού δεν έλεγαν να κοπάσουν, χαρακτήρισε τον ΑΝΤ1 σπίτι του, υπογράμμισε με νόημα ότι έμεινε πιστός στο κανάλι, παρ΄ ότι «μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια μου έχουν γίνει φοβερές προτάσεις για χρήματα τα οποία άκουγα και έχανα τον ύπνο μου», και δήλωσε: «Θα ήθελα να συνεχίσω στον ΑΝΤ1». Αποφεύγοντας όμως να διαψεύσει κατηγορηματικά τις φήμες που ακόμη οργιάζουν και τον θέλουν να περνά σύντομα στο περιθώριο. Τις αφήνει επίτηδες να πλανώνται, υπέρμαχος του αποφθέγματος του Οσκαρ Γουάιλντ «το μόνο χειρότερο από το να σε σχολιάζουν είναι το να μη σε σχολιάζουν»; Ή απλώς δεν ξέρει τι να πει καθώς ούτε ο ίδιος γνωρίζει τι θα του ζητήσει το κανάλι; Σύμφωνα με πληροφορίες μας, πάντως, την περασμένη εβδομάδα, σε συνάντησή του με τη στενή ομάδα συνεργατών του, τους παραίνε σε να έχουν ανοιχτά τα μάτια τους για δουλειά καθώς «εγώ δεν θα είμαι εδώ τον Σεπτέμβριο για να σας προστατεύσω» .

  Ενας δύσκολος άνθρωπος
  Αλήθεια, πόσο διατεθειμένος ήταν και είναι ο Γ. Παπαδάκης να προστατεύσει τους ανθρώπους του; Πώς συνεργάζεται μαζί τους και πώς τους συμπεριφέρεται; Πολλά ακούγονται. Κυρίως για το πόσο εύκολα τους αγαπάει και τους… ξεαγαπάει. Με άνεση εντυπωσιακή, λένε εκείνοι που γνωρίζουν τη δραματική κατάληξη της σχέσης του με τη συμπαρουσιάστρια και κουμπάρα του Μάγδα Παπαγιάννη : κατηγορώντας τον ότι της γύρισε την πλάτη σε περίοδο κρίσης και την υποχρέωσε (και) με τον τρόπο του να αποχωρή- σει. Κουμπάρα του βεβαίως έγινε και η πρώην γραμματέας Αννυ Ζιώγα-Τσερέπα, η οποία στη συνέχεια εξελίχθηκε σε αρχισυντάκτρια του «Καλημέρα Ελλάδα». Επομένως ευκαιρίες δίνει, όπως θα μπορούσε να μας διαβεβαιώσει η ίδια.

  Το θέμα είναι πώς στη συνέχεια οι συνεργάτες του (και εκείνοι που έχουν ευεργετηθεί) καλούνται να αντιμετωπίσουν την πληθωρικότητά του, που εκδηλώνεται σε κάθε ευκαιρία με καθόλου comme il faut τρόπους: οξύθυμος, φωνακλάς, επιρρεπής στην κολακεία, εκρηκτικός (φαίνεται αυτό και στο γυαλί, όσο και αν κάποιοι νομίζουν ότι είναι σόου για τις θεαματικότητες, όσο και αν ο ίδιος προσπαθεί μετά την έκρηξη να το καλύψει), δεν έχει τη φήμη του πιο εύκολου και καλότροπου αφεντικού. Ο «στρυφνός» χαρακτήρας του μπορεί να μετατρέψει μια σύσκεψη σε θύελλα, ειδικά όταν τα από αξιοπρεπή ως εξαιρετικά νούμερα της πρωινής εκπομπής του παρουσιάσουν πτωτική τάση: τότε την ευθύνη φέρουν οι συνεργάτες του, ενώ εκείνος φαίνεται να στερείται κάθε διάθεση αυτοκριτικής. «Θύελλα» ξεσπά και αν αμφισβητήσει κάποιος το (αμφιλεγόμενου γούστου, είναι η αλήθεια) χιούμορ του. Το οποίο εύκολα χάνει έτσι και κάποιος διαφωνήσει μαζί του ή πει κάτι που δεν του αρέσει, όπως έχει πολλάκις αποδειχθεί στον αέρα.

  Ανασφαλής και εκρηκτικός
  Ο ίδιος χαρακτηρίζει εαυτόν «φοβερά ανασφαλή» προσπαθώντας να δικαιολογήσει με αυτόν τον τρόπο τις εκρήξεις του μπροστά και πίσω από το γυαλί. Είναι άραγε η ανασφάλειά του που έχει απομακρύνει από κοντά του όλες τις κατά καιρούς υποψήφιες συμπαρουσιάστριές του, με πιο πρόσφατο «θύμα» του τη Ράνια Θρασκιά ; Είναι η ανασφάλειά του αυτή που κάνει τους συνεργάτες του να μην ξέρουν τι να περιμένουν κάθε φορά, καθώς (όπως οι ίδιοι καταγγέλλουν) άλλα τους ζητάει το πρωί και άλλα το βράδυ που έχουν ολοκληρώσει το ρεπορτάζ τους, άλλα συμφωνεί μαζί τους πριν από τις ζωντανές συνδέσεις και άλλα κάνει όταν βρίσκονται στον αέρα φέρνοντάς τους σε δύσκολη θέση;

  Φόβος με… ονοματεπώνυμο
  Η παραμονή του για πολλά χρόνια στην πρώτη θέση της πρωινής ενημέρωσης δεν έχει, ως φαίνεται, καταφέρει να τον κάνει να αποβάλει τις ανασφάλειές του και τους φόβους του. Οι οποίοι φόβοι του εφέτος προσωποποιούνται και αποκτούν ονοματεπώνυμα: οι Καραμέρος- Χαριτάτος, οι οποίοι, όπως έχει ακουστεί, μπορεί και να τον αντικαταστήσουν, αποτελούν αυτή τη στιγμή τον χειρότερο εφιάλτη του. Αυτό, παρ΄ ότι ο ίδιος δηλώνει από το 2000 σε οικείους, γνωστούς, συνεντεύξεις αλλά και μέσα από την εκπομπή του ότι έχει κουραστεί και θέλει να αποχωρήσει. Να όμως που όλοι αποχωρούν και εκείνος παραμένει- εδώ που τα λέμε όχι αδίκως, αφού πρόκειται για έναν ιδιαίτερα έξυπνο, ενημερωμένο και επιδέξιο δημοσιογράφο. Και δεν δείχνει καμία πρόθεση να φύγει. Εκκρεμεί, εξάλλου, το ραντεβού του με τον νέο διευθυντή του ΑΝΤ1 Αλεξάντερ Χόλαντ. Μια συνάντηση που θα κρίνει πολλά για το επαγγελματικό μέλλον του…

  ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΣΤΟΝ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ…ΑΕΡΑ

  ΟΓιώργος Παπαδάκηςγεννήθηκε στο Χαλάνδρι,με καταγωγή από την Κρήτη,και έζησε δύσκολα και στερημένα παιδικά και νεανικά χρόνια,κατά τη διάρκεια των οποίων εργάστηκε μεταξύ άλλων σε περίπτερο (εκνευρίζεται όποτε το αναφέρουν άλλοι,θεωρώντας ότι το χρησιμοποιούν για να τον χτυπήσουν),στην Ηβη (και σε άλλα εργοστάσια), καθώς και σε νεκροταφείο,κουβαλώντας στεφάνια,όπως έχει αποκαλύψει σε on air καβγά με καλεσμένο του. Τη δημοσιογραφία την ξεκίνησε από το κρατικό ραδιόφωνο με την εκπομπή «Κάθε μέρα παντού».Στην κρατική τηλεόραση διακρίθηκε μαζί με τουςΝάσο ΑθανασίουκαιΣεμίνα Διγενή στην εκπομπή «Τρεις στον αέρα»,μέσα από την οποία «έχτισε» ένα εξαιρετικά λαοφιλές προφίλ: εκείνο του αδέκαστου δημοσιογράφου που δεν φοβάται να αποκαλύψει τα κακώς κείμενα και που σπεύδει να επιλύει τα προβλήματα των θεατών.Το ίδιο προφίλ συνέχισε να προβάλλει και από την ιδιωτική τηλεόραση (θυμίζουμε το σύνθημα«φέρτε πίσω τα κλεμμένα»με το οποίο έβγαινε για πολλές εβδομάδες στο γυαλί) με εκπομπές όπως το «Ελλάς το μεγαλείο σου» (ΑΝΤ1, 1990) και «Καλημέρα Ελλάδα» (από το 1992).Ετερες εμφανίσεις του (πάντα στον ΑΝΤ1) το μαγκαζίνο «Κόκκινη κάρτα» (το οποίο αργότερα χαρακτήρισε απαράδεκτο),το τηλεπαιχνίδι «Δέκα με τόνο» και η πολιτική-κοινωνική εκπομπή «Αρένα» (1994) με συμπαρουσιαστή τονΔημήτρη Καμπουράκη.

  ΡΕΚΟΡ ΣΤΗΝ ΠΡΩΙΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
  Το «Καλημέρα Ελλάδα» είναι η μακροβιότερη ενημερωτική εκπομπή με σταθερό παρουσιαστή στην ιστορία της ελληνικής τηλεόρασης έχοντας ξεπεράσει τις 4.000 μεταδόσεις.Από τους δημοσιογράφους που κατά καιρούς εργάστηκαν σε αυτήν (και στο παρόμοιας λογικής «Ελλάς το μεγαλείο σου» που είχε προηγηθεί) αναφέρουμε ενδεικτικά τους Μαρία Μπαλοδήμου, Γιώργο Αυτιά, Τατιάνα Στεφανίδου, Νίκο Μάνεση, Γιώργο Βαρεμένο, Πόπη Τσαπανίδου, Βίκυ Χατζηβασιλείου, Γιώργο Καραμέρο, Ράνια Θρασκιά, Σταύρο Μονεμβασιώτη, Μάγδα Παπαγιάννη.

  Media